Væltet formand målløs over sent modkandidatur

Det er sundt med nye kræfter, men de måtte gerne have meldt sig på banen tidligere, mener den væltede formand i Lemvigegnens Landboforening. Det er demokratiets spilleregler, siger den nye formand.

Det kom som lidt af et chok for nu afgående formand i Lemvigegnens Landboforening, Bent Bjørndahl Graversen, da han i sidste uge blev klar over, at årets generalforsamling ville indeholde et kampvalg om hans egen post.

Et kampvalg som formanden endte med at tabe med stemmerne 48 mod 52.

"Det er selvfølgelig spillets regler, når man sidder i en bestyrelse, men jeg er lidt målløs over måden, det blev gjort på. Jeg kunne godt tænke mig at have vidst det noget før", siger Bent Bjørndahl Graversen, der har været formand i 11 år, og fortsætter:

"Jeg har jo været formand i mange år, og det er sundt med nye kræfter. Men efter delegeretmøde (i november 2018, red.) havde vi en drøftelse i bestyrelsen, hvor jeg meldte ud, at hvis nogen var interesseret i formandsposten, skulle de bare sige til. Der var der ingen, der sagde noget, så det var noget af en overraskelse".

Har kørt på autopilot

Den nye formand hedder Morten Agger og har været næstformand i foreningen siden 2009. Han mindes ikke, at der har fundet drøftelser sted, som Bent Bjørndahl Graversen beskriver.

"Jeg husker ikke sådan en drøftelse, men det kan da godt være", siger han og forklarer:

"Beslutningen blev taget for nylig, fordi jeg blev ringet op af nogle medlemmer, der var trætte af, at jeg ville gå ud af bestyrelsen. De foreslog, at jeg stillede op som formand, og da jeg synes, at jeg har opbygget erfaringen med bestyrelsesarbejde og har lysten til at være formand, ja, så burde jeg gøre det".

"Det er demokratiets spilleregler, at man er på valg en gang om året, og det er sådan set sundt, at man ikke er sikker på sin post, er min holdning".

Morten Agger understreger, at han mener, at Bent Bjørndahl Graversen har været en god formand for Lemvigegnens Landboforening.

"Jeg har stor respekt for Bents mange års gode arbejde i bestyrelsen, og jeg har sådan set stået i lære i bestyrelsearbejde hos ham. Men især i de senere år har han haft mange jern i ilden, og han har kørt landboforeningen lidt på autopilot. Det var der så også et flertal af medlemmerne, der synes", siger Morten Agger og henviser til Bent Bjørndahl Graversens poster i byrådet og Ø&V-sektorbestyrelsen i Seges.

"min kone vil gerne se mig lidt mere"

Det er netop her, Bent Bjørndahl Graversen nu vil lægge sit fokus.

"Det har været enormt spændende at være med i så mange år, og jeg er meget stolt af det system, vi har fået bygget op i Landbrug & Fødevarer og Seges. Jeg mener, at vi har en af de stærkeste organisationer i landet", siger han og fortsætter:

"Jeg kan endnu ikke sige, hvad jeg skal bruge den frigivne tid til, men jeg har selvfølgelig mit landbrug, byråds- og bestyrelsesarbejde i Seges, og så har jeg en kone, der også gerne vil se mig lidt mere".  

"Jeg ærgrer mig sgu lidt over, at min afgang bliver på den her måde, det må jeg sige. Jeg ville gerne have kunnet takke stille og roligt af rundt omkring, men sådan skulle det ikke være".

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle