Værste tørke i 70 år kan koste italienske landmænd dyrt

I Italien bliver der slået varmerekorder og drikkevandet rationeres. Det kan koste 30 procent af landbrugsproduktionen.

Italien oplever netop nu den værste tørke i 70 år, og særligt i den nordlige del af landet kan det få store konsekvenser for de italienske landmænd.

Det skriver Jyllands-Posten.

Italien har indført kriseberedskab i regionerne Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia og Veneto, som alle ligger omkring landets største flod, Po. Desuden har landets regering offentliggjort en aftale om at bruge 271 milliarder kroner på at hjølpe med vandtilførslen og redde floder som Po, hvor tørken blandt andet har betydet at saltvand fra Adriaterhavet er trængt ind. 

Italiens største landbrugsorganisation, Coldiretti, har samtidig advaret om, at tørken kan koster over 30 procent af landbrugsproduktionen. Desuden frygtes op mod halvdelen af alle landbrugsdyr på Po-sletten at gå til ifølge Coldiretti. 

I Rom blev der i juni målt 40,8 graders varme, og det er en rekord for måneden. Samtidig er vandet rationeret i Pisa og Verona, og det er derfor forbudt at vande haven eller fodboldbanen, og straffes med op til 3500 kroner i bøde. I byerne Venedig og Milano har man valgt at slukke for springvand for at spare på vandet.

Og mens den økonomiske hjælpepakke er stor, så forventes den ikke at være den sidste. for juli og august er traditionelt de tørreste måneder i området, og ingen regn er i sigte i de kommende uger. I stedet forventer italienerne en ny hedebølge. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle