V-ordfører og landboformand er klar til regering med S (opd.)

Landbrugsordfører i Venstre Erling Bonnesen kan godt se muligheder i at samarbejde med Socialdemokratiet, hvis den mulighed skulle opstå.

For under 24 timer siden var det mere eller mindre utænkeligt for Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen, at de to store midterpartier, Venstre og Socialdemokratiet, ville kune føre regering sammen.

Men i en ny bog af Lars Løkke Rasmussen (V), der udkommer torsdag, åbner statsministeren en dør på klem for den mulighed.

"Hidtil har jeg ikke troet på det, men jeg er helt klar til at give det en chance, hvis den mulighed skulle opstå", siger Erling Bonnesen.

landboformand bakker op

LandboSyds formand og folketingskandidat for Venstre Mogens Dall siger til Ekstra Bladet, at han ligeledes bakker op om idéen:

"Det er de muliges kunst, når valgresultatet bliver kendt, og det viser sig, at der er en vej, så er jeg positiv over for det", siger Mogens Dall til avisen.

yderfløje kan blive neutraliseret

Opbakningen fra landbrugsordfører Erling Bonnesen er nye toner, da han så sent som onsdag eftermiddag afviste idéen, da han blev adspurgt af landbrugsavisen.dk i anden sammenhæng.

Her svarede landbrugsordføreren, at blandt andet forhandlingerne om tørkepakken beviste for ham, at Socialdemokratiet og Venstre ligger et stykke fra hinanden på landbrugspolitikken.

Men på grund af den ekstreme polarisering, dansk politik oplever i øjeblikket ser Bonnesen alligevel muligheder i et samarbejde på midten.

"Måske et samarbejde mellem S og V kan neutralisere det, men i så fald vil jeg kræve og forvente, at et samarbejde skal give konkurrenceevneforbedringer i landbruget, der rykker".

OBS. Opdateret kl 13:35: Kommentar fra Mogens Dall er blevet tilføjet.

Emneord

politik

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle