V-ordfører om trusler mod landbrugspakken: Der er gået valgkamp i den

Man kan ikke afblæse en kamp efter 1. halvleg, fordi resultatet er ikke er som ønsket, mener landbrugsordfører efter det meste af rød blok tidligere på ugen truede med at trækket tæppet under landbrugspakken.

Det er en klar overreaktion og et tegn på, at der er gået valgkamp i den, når det meste af rød blok i denne uge truer med at aflive landbrugspakken, skulle magten skifte efter et valg.

Det mener Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen, der står last og brast om pakken, siger han.

"I Venstre kan vi helt klart fortsat stå på mål for landbrugspakken og det, vi har gennemført. Vi vil fortsat arbejde efter de linjer og det grundlag, der ligger, og de linjer, der er udstukket", lyder det fra ham.

Truslerne fra rød blok kommer oven på de foreløbige målinger fra den såkaldte Novana-rapport, som måler kvælstofudledningen, der ikke er faldet, som den skulle ifølge pakken.

Men det er for tidligt at konkludere landbrugspakken som fejlslagen, mener Erling Bonnesen.

"Novana-rapporten er et halvlegsresultat. Der er udfordringer, vi følger op på, men det er hele kampen, der skal danne grundlag for den samlede bedømmelse. Både L&F og landmænd har meldt ud at vi er i gang med flere vådområder, og vi skal have de resultater med i 2. halvleg," siger ordføreren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle