V-ordfører stærkt bekymret over ulveunger

Venstres miljø-og fødevare-ordfører, Erling Bonnesen, finder det stærkt bekymrende at der nu er ynglende ulve i Danmark. De skal holdes nede, mener han.

Erling Bonnesen, Miljø- og fødevareordfører for Venstre, mener at det kan blive et ganske skræmmende scenarie, at de tilløbne ulve i Danmark nu også er begyndt at yngle.

"Det bekymrer mig meget og jeg kan godt forstå landmændenes bekymring og jeg kan godt forstå de mennesker med der er utrygge i forhold til deres børn," siger han til Landbrugsavisen.dk efter nyheden mandag om at otte ulveunger set ved Holstebro.

Formand for Landbrug& Fødevarer, Martin Merrild sagde tirsdag til Landbrugsavisen, at han mener at ulve som minimum bør kunne skydes, hvis den angriber landmandens dyr.

Og Erling Bonnesen er heller ikke i tvivl:

"Vi er klart af den holdning at de skal holdes nede. Udgangspunktet er lidt svært på grund af den europæiske fredning af ulven, men vi er jo et arealmæssigt meget mindre land end for eksempel Tyskland og Polen og det vil sige at ulvene hurtigere kommer tæt på beboelse og børn eksempelvis," siger han.

Landmand bygger ny stald og fik besøg af kommunalpolitikere 17. november · 15:21

Derfor mener han, at der må der kigges på, hvilke muligheder, der er inden for regelsættet og hvordan det så skal håndteres.

"Det skal være trygt at færdes i Danmark. Det er meget vigtig for mig," siger han.

Status efter sommerferien

Her på kanten til sommerferien har han allerede bestilt en status, hos Miljø- og Fødevarestyrelsen, på, hvor mange vildtlevende ulve, der nu lever i Danmark .

"Den vil jeg tage med til det første ordførermøde efter sommerferien, i august, og her vil vi kigge på, hvilke reguleringsmæssige tiltag, der er mulige og hvilke, der er nødvendige at foretage med bagggrund i det aktuelle antal af ulve, " siger Erling Bonnesen.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu