Sponsoreret af MSD Animal Health
Vaccination: Fremtiden banker på din dør - IDAL G3!
Vaccination i huden uden brug af kanyler breder sig i de danske svinebesætninger. En behagelig metode, som er kommet for at blive.

I Danmark så vi for første gang nålefri vaccination i huden (intradermal vaccination) anvendt til grise i 2013, da de første vacciner blev lanceret til denne vaccinationsmetode. Metoden har i årtier været kendt i den sydlige del af Europa, hvor den anvendes flittigt til massevaccination ved den krævende opgave at massevaccinere mod Aujeszky i svinebesætninger. Med behovet for massevaccination opstod der i 1990’erne et øget krav om nytænkning af vaccinationsmetoder, som kunne lette arbejdet med vaccination af mange grise på en gang.

MSD Animal Health var det første medicinalfirma, der tog den intradermale metode til sig. De sidste to årtier har MSD Animal Health arbejdet intensivt på at videreudvikle IDAL, og da vi i 2013 fik IDAL til Danmark, var der allerede tale om anden generation af konceptet. Teknisk skyder IDAL en lille dosis vaccine ind i huden med trykluft, ligesom når et luftgevær skyder med hagl. Dette lufttryk dannes af en elmotor. Efter en vaccination lades IDAL hurtigt til næste skud, så der kan flokvaccineres med pæn hastighed. IDAL generation 2 har siden været anvendt med succes i mere end hundrede danske svinebesætninger. Undervejs er der indsamlet information fra brugerne om fordele og ulemper, hvilket har resulteret i, at tredje generation nu lanceres.

I udviklingen af den nye generation af IDAL har der bl.a. været fokuseret på at forbedre brugervenligheden: Vægten er reduceret væsentligt, vægtfordelingen er balanceret bedre og grebet er gjort mere ergonomisk. Det betyder, at IDAL G3 hviler langt mere naturligt i hånden.

Den nye generation 3 IDAL giver en helt anderledes fornemmelse ved håndtering end den forrige Generation. ”Det er en sand fornøjelse at vaccinere med IDAL G3” udtaler Bjarne Ellegaard, Teknisk Chef ved MSD Animal Health i Danmark.

Hvis du overvejer intradermal vaccination i din besætning, er du altid velkommen til, i samråd med din dyrlæge, at låne en IDAL i 3 måneder for at finde ud af, om metoden passer til dig og dine medarbejdere.

Anden generation af IDAL vil fortsat være på markedet i Danmark og vil i mindre besætninger være et prisbilligt alternativ til den nye IDAL G3.

 

Emneord MSD Animal Health, sponsoreret, IDAL

Sponsoreret af MSD Animal Health

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.