Valggyser på ekstraordinær generalforsamling: Limfjordsfusion vedtaget med snævert flertal

Limfjordsfusion en realitet: Medlemmerne af Landboforeningen Limfjord har netop givet grønt lys for fusion med LandboThy og Lemvigegnens Landboforening.

Et snævert flertal stemte for fusion, da Landboforeningen Limjord mandag aften holdt ekstraordinær generalforsamling i Salling Hallerne i Roslev.

For stemte 89, imod 83 og 2 stemte blankt.

Dermed er fusionen af de tre Limfjordsforeninger, Landboforeningen Limfjord, LandboThy og Lemvigegnens Landboforening en realitet.

De  to andre foreninger har allerede sagt ja ved ordinære generalforsamlinger 31. maj.

De tre foreninger danner nu fusionsforeningen Fjordland, der tegner til at blive Danmarks største målt på antal aktive medlemmer -  ca. 1.700.

Bestyrelse velforberedt

Den ekstraordinære generalforsamling trak fulde huse i den store Sallinghal i Roslev, hvor man kunne have frygtet, at  EM i fodbold ville have holdt flere hjemme.

Men de kom - og kunne til gengæld deltage i en dramatisk aften, hvor foreningen indledningsvis havde disket op til fællesspisning med bøf med bløde løg, da deltagerne efterhånden havde fået tjekket deres coronapas.

I hallen havde Landboforeningen Limfjords bestyrelse rustet sig til tænderne med massevis af  slides, tal og argumenter - foruden formand Lars Kristensen talte bl.a. Flemming Pedersen, konstitueret direktør i Landoforeningen Limfjord, ligesom Henrik Galsgaard, LandboThy, der er udset til at varetage direktørposten i den nye fusionsforening.

Flest talte imod


Alligevel blev debatten præget af skeptikerne -  9 af de 10 første debatindlæg var fra fusionsmodstandere, der ikke mindst hæftede sig ved de økonomiske argumenter imod fusion.

Bl.a. var mange kede af, at Landboforeningen Limfjord som 'den rigeste' af de tre fusionerende foreninger lader ca. 30 mio kr. af egenkapitalen gå med ind i den nye fællesforening.

Formuen kan dog under ingen omstændigheder komme til udbetaling - det strider imod vedtægterne fremgik det.

Ung: Vi må se fremad

Men også tilhængere af fusion tog ordet - bl.a. en ung landmand, Mads Høstgaard, gjorde tydeligt indtryk på tilhørerne.

Han appellerede til, at man tilgodeså den unge generations behov for topkvalificeret rådgivning på nye områder som f.eks. bæredygtighed.

"Jeg er helt med på, at I er et andet sted, men I er nødt til at tænke på de unge. VI er nødt til at se fremad", sagde han bl.a. i følge deltagere i aftenens ekstraordinære generalforsamling.

De blev valgt

Til fusionsbestyrelsen valgtes:

Lars Kristensen, Malene Sevelsted, Søren Bak Andersen, Niels Holger Nordendahl, Kristian Abildgaard og Kristian Boel Østergaard.
 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle