Valgresultat: Venstre får kanonvalg - nu venter gyser for landmand (opd.)

Venstre genvinder sine tabte mandater tilbage. Gyser venter nu blandt kandidaterne.

Alle stemmer er efterhånden ved at være optalt til Europaparlementsvalget, og især i den blå lejr hos Venstre er der stor glæde.

Partiet genvinder nemlig de mandater, de tabte ved sidste EP-valg, og får dermed fire sæder i parlamentet.

Ifølge Danmarks Radio har Venstre fået 23,5 pct. af stemmerne, og det er en fremgang på 6,8 pct.

"Alt tyder på, at vi har fået det bedste valg til Europa-parlamentsvalget nogensinde", siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til ritzau.

gyser blandt kandidater

Med de fire mandater venter nu en sand gyser blandt Venstres kandidater.

Her er spidskandidat Morten Løkkegaard sikret en plads, mens også den notoriske stemmesluger Søren Gade ventes at snuppe et mandat.

Det efterlader to mandater, som formentlig skal fordeles mellem statsministersøn Bergur Løkke Rasmussen, debutanten Linea Søgaard-Linell og så landmand Asger Christensen. 

Hvordan det ender, ved vi først i løbet af mandag, når de personlige stemmer bliver talt op.

afklapsning til dansk folkeparti

Socialdemokratiet stod i de første prognoser til at blive det største danske parti i parlamentet, men blev slået af Venstre. 

S endte med 21,5 pct. af stemmerne, hvilket giver tre mandater.

Samtidig står Konservative til at få et mandat, mens også Enhedslisten får en plads i Europaparlamentet, hvis prognosen holder.

Aftenens dårligste resultat leverede Dansk Folkeparti, der fik en syngende lussing af vælgerne. Partiet går tilbage med 15,9 pct. og lander på lige omkring 10 pct. Dermed mister partiet tre ud af sine fire mandater.

De Radikale landede på 10,1 pct af stemmerne og får pga. sit valgforbund med Alternativet, der ikke kom ind, to mandater.

SF fik et flot valg og endte med hele to mandater, mens Folkebevægelsen mod EU og Liberal Alliance ikke fik nogen mandater.

OBS Opdateret 27/5 kl. 00:44, hvor alle stemmer er blevet talt op.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle