Varm weekend giver både byger og brag

De færreste kommer formentlig til at slippe for regn i løbet af en ellers varm weekend.

Sommerlige temperaturer bliver i weekenden akkompagneret af både regn- og tordenbyger, tyder det på i de seneste vejrprognoser.

Præcist, hvor regn og lyn kommer til at regere, er dog usikkert, forklarer Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Det er sindssygt usikkert, hvad der skal ske. Prognoserne er meget svingende, siger han.

- Men overordnet set, når weekenden er omme, har vi de fleste steder fået regn og nogle byger, og så er spørgsmålet, hvor der kommer mest nedbør, fortsætter Lars Henriksen.

Fredag er det særligt den vestlige del af landet, der ser ud til at komme til at være dækket af skyer. Her kan der også stedvist komme torden, og lokalt i Vestjylland vil termometret kunne snige sig op på 27 grader.

Ellers kommer store dele af landet til at kunne nyde fyraften i solskin og mellem 20 og 25 grader.

Også lørdag er det primært jyderne, der må leve med skyerne.

- Det ser ud som om, at det overvejende er mod vest, at der lørdag kan komme regnbyger og torden, og søndag ser det ud til, at det bliver den nordøstlige del af landet, hvor der kommer byger af og til, siger Lars Henriksen, der igen understreger, at prognoserne er meget usikre.

Både lørdag og søndag vil temperaturen ligge i omegnen af 20-25 grader med mest varme østpå.

Prognoserne peger foreløbigt på, at vejret i løbet af begyndelsen af næste uge bliver mere tørt og med en del sol. Samtidig bliver det dog noget mere blæsende, varsler Lars Henriksen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle