Varmt og ustadigt vejr med byger og torden hænger over Danmark

Tirsdag er der varsling om kraftig regn i hele landet, mens ugen bliver mere varm og fugtig.

Man må hellere være klar med hætte eller paraply i løbet af ugen, for fronter med regn eller kraftige byger forventes at ramme Danmark periodevis.

Det skriver DMI.

Først gælder det dog tirsdagens skybrud, der har været varslet flere steder i landet. DMI udsendte mandag aften et varsel om kraftig regn og skybrud over det meste af landet.

I morgentimerne tirsdag er der fortsat varsel om for kraftig regn og skybrud på Bornholm og Øst- og Nordsjælland. Desuden er der risiko for kraftig regn og skybrud for hele landet for tirsdag aften og natten til onsdag.

Varslet om kraftig regn og skybrud i den østlige del af landet gælder fra klokken tre mandag nat til klokken ti tirsdag morgen. Senere på dagen kan der godt komme sol.

Der kan falde mellem 25 og 35 millimeter inden for seks timer, og lokalt kan der komme skybrud med mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Der er lokalt nogen usikkerhed på hvor meget regn der falder.

Nogen sol og risiko for torden

Onsdag ligner meget godt sin forgænger. DMI melder om mest skyet vejr og i perioder regn eller byger, der stedvis kan være kraftige og med torden, men i de østlige egne måske også nogen sol.

Temperaturene kommer op mellem 18 og 23 grader, østpå op til 25 grader. 

Torsdag melder solen sin ankomst de fleste steder og mest tørt vejr, dog kan der være lidt regn først på dagen i de nordlige og østlige egne. Temperature på mellem 17 og 22 grader og vinden bliver svag til jævn omkring vest, senere fra skiftende retninger. Om natten melder DMI om regn i de vestlige egne.

Fredag byder først på regn eller byger, men i løbet af dagen klarer det op med lidt eller nogen sol. Temperature mellem 18 og 23 grader, lokalt op til 25 grader. Om natten først klart vejr, men der kommer efterhånden skyer og regn i de sydvestlige egne.

Lørdag er der stedvis regn eller byger på programmet, til dels med torden, men der kan også komme sol nogle steder. Dagtemperature på mellem 20 og 25 grader.

Søndag bliver først tør med nogen sol, senere skyet med regn eller byger fra sydvest. Temerature der ligner resten af ugen, og vind fra skiftende retninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle