Vaskerobot brager ind i 2019

Afsætningen af Washpowers vaskerobot til svinestalde er eksploderet i årets første uger. På NutriFair var messen heller ikke mange timer gammel, før den første robot var solgt.

Siden lanceringen af Washpowers vaskerobot har der været travlt hos virksomhedens sælgere, der i stadig stigende grad har held med at lande ordrer.

2018 var et rigtig godt år for vaskerobotten, og 2019 tegner - på baggrund af årets første tre uger - særdeles spændende.

»Vi er på nuværende tidspunkt i hvert fald over gennemsnittet for salget i forhold til sidste år«, konstaterer Morten Gramstrup, sælger på det danske marked.

I årets første uge fik den vestjyske virksomhed afsat to robotter til det danske marked og to robotter til udlandet. Det samme antal blev solgt i uge to, og da NutriFair blev indledt onsdag var der foreløbig solgt to robotter. Men kort inde i messen i Fredericia var den første ordre landet til stor tilfredshed hos Kristian Pedersen, der er ansvarlig for eksporten af robotten.

Udlandet vækster

Og netop udlandet er begyndt at få øjne op for den dansk-udviklede vaskerobot.

»I Frankrig har vi haft en forhandler gennem længere tid, og i oktober 2018 lavede vi en aftale med Schulze Bremer, der er vores forhandler i Tyskland. Siden har de solgt ti robotter«, siger Kristian Pedersen.

Afsætningen har også spredt sig til det spanske marked, hvor bl.a. ACO Funki er forhandler. Og på det svenske marked har Washpower et samarbejde med en svineproducent, der på eget initiativ kører rundt og demonstrerer robotten for sine kolleger.

»Vi kigger også på andre markeder for tiden. Det er lande som Rusland og Storbritannien«, forklarer han.

Passer til alle stalde

På ugens NutriFair havde Washpower forhåbninger om at komme i kontakt med nye kundeemner, og de har noget at have optimismen i.

På Agromek fik de langet fire vaskerobotter over disken, og på sidste års EuroTier var interessen overvældende.

»EuroTier var rigtig god for os med stor interesse. Vi fik kontakter med mulige emner fra 26 forskellige lande«, fortæller Kristian Pedersen.

Kerneproduktet er for Washpower fortsat vaskerobotten, der gennemgår løbende tilpasninger, der muliggør, at den kan bruges i alle typer stalde.

»Vi har bl.a. lavet en version, hvor den øverste del af robotten med dens arme kan drejes, så den kan komme forbi stolper, der går ned gennem stalden«, forklarer Morten Gramstrup.

Faktaboks

Salget vises på FB

  • Flere af dem, der investerer i vaskerobotten fra Washpower, kan man løbende følge med i på firmaets Facebookside.
  • Nærmest ugentligt vises billeder fra danske stalde, hvor robotten er taget i brug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle