Veganere er de få, mens flere danskere dropper kødet en gang i mellem

Coop ser en stigende tendens til at flere danskere undlader at spise kød en eller flere dage om ugen.

Når danskerne en eller flere gange i løbet af ugen dropper kødet til aftensmaden, så hedder det af være flexitar.

Og dem bliver der flere og flere af i Danmark. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ifølge tal fra Coop Analyse var der i 2017 i alt 16 procent af 1000 adspurgte personer mellem 18 - 74 år, der svarede, at de én eller flere dage om levede vegetarisk. I 2019 var det tal steget til 23 procent.

"Det siger lidt om, hvorstigende tendensen er, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil fortsætte i 2020 - måske endda i endnu højere grad", siger Lars Aarup, analysechef i Coop Analyse til avisen, og kalder flexitaren 'det bedste billede på fremtidens spisevaner'.

Kød stadig vigtig for mange

Det er særligt de unge, der skærer ned på deres kødforbrug, viser flere undersøgelser.

Ifølge den årlige befolkningsundersøgelse, Madkultur19, der blev offentliggjort i december, optræder kød nemlig lige så hyppigt i danskernes aftensmåltid i 2019 som i 2016.

Det vil sige, at mere end 3 ud af 4 måltider indeholder kød.

Det er de ældre og befolkningen i landområder, der stadig foretrækker at få kød til hvert aftensmåltid.

Undersøgelsen viser, at i 54 procent af de aftensmåltider, hvori der indgår kød, er kød nævnt som hovedingrediensen. Det var præcis det samme resultat som sidst Madkulturen undersøgte kødets rolle på de danske tallerkener.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle