Betalt indhold af Landbrug & Fødevarer

Veganere trængte ind i Jørgens stald

Landbrug & Fødevarers overvågning afslørede veganeres indbrud i en svinestald. Bagefter bistod organisationens jurister med den sag om erstatning, der nu skal føres i retten.

En søndag formiddag ringer telefonen hos svineproducent Jørgen Kjørup, Stubbekøbing.

I røret er der folk fra Landbrug & Fødevarer, der fortæller, at veganere ulovligt er trængt ind i Jørgen Kjørups stald.

”Jeg var fuldstændig forbløffet og skyndte mig at køre ned til stalden, der ligger lidt isoleret et stykke fra gården”, fortæller Jørgen Kjørup.

Det viste sig, at en gruppe veganere havde skaffet sig adgang til stalden gennem en dør på bagsiden. De havde fundet frem til de grise i stalden, der var mest beskidte, som de havde filmet. Desuden havde de væltet en spand med døde smågrise ud på jorden. Også det filmede de og lagde på de sociale medier – dog uden at skrive hvilken stald, de havde filmet i.

”Det var Landbrug & Fødevarers overvågning af de sociale medier, der havde fundet frem til at indbruddet var sket hos os”, fortæller Jørgen Kjørup.

Veganernes besøg betød, at han i første omgang mistede besætningens sundhedsstatus. Det fik betydning for afregningsprisen.

”Og det kunne være gået ud over min afsætning”, fortæller han.

Efterfølgende har Landbrug & Fødevarer bistået Jørgen Kjørup i den retssag om erstatning, som nu kommer til at køre mod de personer, der trængte ind i stalden.

”Jeg havde aldrig selv kunne overskue at køre en retssag. Landbrug & Fødevarer har hjulpet mig hele vejen gennem sagen, og det er jeg taknemmelig for”.

Emneord

Landbrug & Fødevarer , sponsoreret

Forsiden lige nu