Veganere vil ikke i dialog

Når økologerne på søndag fejrer foråret med at lukke køerne på græs, vil 100 veganere protestere over hele landet. Men de vil ikke i dialog med landmændene.

Søndag vil i alt seks mælkeproducenter få besøg af samlet set 100 protestanter fra foreningen Go Vegan i Danmark. Det sker, når landmændene lukker køerne på græs og inviterer alle til at kigge med.

Veganerne protesterer over mælkeindustriens overgreb på køer. Og ved overgreb mener foreningen f.eks., at kalve tages fra deres mødre få timer efter fødslen. På Stensbølgård i Kirke Hyllinge vil den største protest foregå, og der vil møde 50 veganere op.

Fredelig demonstration

De mælkeproducenter, der får besøg, kan forvente fredelige protester, lyder det fra foreningen.

»De besøgende vil få tilbudt information om de forhold, dyrene bliver budt i mælkeindustrien i form af foldere«, siger Mathias Elrød Madsen, der er talsmand for Go Vegan i Danmark.

Demonstranterne vil ikke opsøge mælkeproducenter, da de som sådan ikke er interesseret i dialog.

Hvad skal vi tale om?

»Vi ønsker et landbrug uden dyr, og derfor kan det være svært at se, hvad vi skal tale om. Samtidig er snakken om såkaldt ’dyrevelfærd’ med til at opretholde idéen om, at der findes ordentlige måder at udnytte og dræbe dyr på. Det er den idé, vi ønsker at udfordre på søndag«, siger Mathias Elrød Madsen.

Undrer sig

På Stensbølgård tager Kirsten Sivertsen og Johan Frederiksen det roligt.

»Det er da lidt irriterende at skulle tænke på det også, men vi vil ikke bruge tid på det. Vi vil nok ikke gå i dialog med dem, for det har vi indtryk af ikke nytter noget. Vi vil ikke have dem ind på ejendommen, men hvad de gør på offentlig vej, kan vi jo ikke gøre noget ved«, siger Johan Frederiksen.

Helt overordnet undrer de sig over behovet for at pådutte andre deres holdning.

»De må selv om, hvad de gør, men vi påfører jo ikke dem vores holdninger«.

Faktaboks

Her vil der 
være protester

  • Mørke, Them, Vamdrup og Broager i Jylland.
  • Odense på Fyn.
  • Kirke Hyllinge på Sjælland.
  • Læs mere på Go Vegan DKs facebookside.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle