Veganerpartiet melder sig klar som opstillingsberettiget

Veganerpartiet har indsamlet vælgererklæringer nok til at komme på stemmesedlen ved næste folketingsvalg ifølge partiet selv.

Veganerpartiet har nu samlet vælgererklæringer nok sammen til at være opstillingsberettiget ved næste folketingsvalg, der skal afholdes inden 4. juni 2023.

Dermed har partiet indsamlet 20.182 vælgererklæringer, skriver Veganerpartiet selv på Twitter.

Partiet slutter sig til Kristendemokraterne, der ligeledes for tre dage siden samlede vælgererklæringer nok til at komme på stemmesedlen i 2023.

politianmeldt medstifter

Partiet blev stiftet i 2018 af Michael Monberg og Henrik Vindfeldt, hvoraf sidstnævnte er blevet politianmeldt for at trænge ind i en svinestald uden tilladelse.

Den primære mærkesag for partiet er som navnet antyder veganisme, men også den grønne omstilling fylder meget i partiets partiprogram.

Veganerpartiet har især oplevet medvind efter sammensmeltningen i Alternativet, og til DR har forperson Michael Monberg udtalt, at man har overvejet en fusion med Uffe Elbæks kuldsejlede projekt.

Til samme medie lød det, at man, trods det veganske udgangspunkt, gerne må spise dyr, der er blevet kørt over på motorvejen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle