Vegetarer om nyt mega-studie: Nu må regeringen og Folketinget på banen 

Dansk Vegetarisk Forening opfordrer klimaministeren og miljø- og fødevareministeren til at komme på banen.

Onsdag udkom EAT-Lancet Kommissionen med deres anbefalinger til en optimal kost. Kommissionen består af et hold af verdens førende forskere indenfor fødevarer, ernæring og bæredygtighed, og de har arbejdet på anbefalingerne i tre år. 

Beregningerne viser blandt andet, i følge Dansk Vegetarisk Forening, at det samlede daglige indtag af kød, inklusive kylling og fisk, bør være højst cirka 70 gram om dagen. Det er godt og vel en tredjedel af det nuværende danske indtag. Samtidig bør indtaget af vegetabilske fødevarer øges markant.

Det fremgår af en artikel på videnskab.dk, at miljø- og fødevareministeren og klimaministeren ikke har taget imod et tilbud om at kommentere studiet.

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) opfordrer, i en pressemeddelelse, til, at de to ministre kommer på banen.

"En række af verdens førende forskere har i en kommission brugt tre år på at udarbejde et meget nuanceret regnestykke om, hvordan verdens befolkning kan brødfødes både bæredygtigt og sundt. Det er naturligvis noget, den danske regering må forholde sig til. Alt andet vil være uansvarligt!",  siger DVFs generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl.

”Der er tværtimod brug for politisk handling. Vi ved, at der er opbakning i den danske befolkning til en række politiske tiltag på dette her område, eksempelvis at indføre en fast plantebaseret valgmulighed i alle offentlige køkkener, at sænke momsen på frugt og grønt, samt at ændre kostrådene så de i højere grad gør det tydeligt, at der skal spises mindre kød", siger Rune-Christoffer Dragsdahl med henvisning til en landsdækkende repræsentativ undersøgelse fra Coop Analyse i august 2018.

Dansk Vegetarisk Forening opfordrer derfor politikerne til at trække i arbejdstøjet og tage ansvar for både folkesundheden og de kommende generationer.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle