Vegetarisk Forening fik 40 pct. flere medlemmer

Dansk Vegetarisk Forening oplever stor interesse for at mindske kødforbruget.

Dansk Vegetarisk Forenings medlemstal stiger hastigt, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Foreningen, som blev grundlaget af læger i 1896, har nu passeret 2.100 betalende medlemmer, hvilket er en stigning på 40 procent siden udgangen af 2016, hvor foreningen havde knap 1.500 medlemmer.

”Vi forventer, at vi når 3.000 medlemmer inden udgangen af 2018”, siger foreningens generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl.

”Vi mærker en markant øget interesse for vores arbejde. Vi bliver i disse måneder bestormet af henvendelser fra nye medlemmer, skoleelever, universitetsstuderende, medier og erhvervsliv. Det er meget glædeligt.”

Foreningen vurderer, at årsagen til udviklingen ganske enkelt er, at flere og flere danskere får øjnene op for et eller flere af de gode argumenter for at spise grønt.

”Nogle gør det ud fra et dyreetisk perspektiv, andre fra et miljøperspektiv, mens andre gør det af hensyn til deres egen sundhed. Der er mange gode grunde, og derfor kan de fleste danskere godt kan se pointen i at spise vegetarisk”, siger generalsekretæren.

Han henviser til, at 56 pct. af danskerne ifølge Coop Analyse ønsker at spise mindre kød, og at der er knap en halv million danskere, som lever overvejende vegetarisk.

”Vi håber på et gennembrud for vores arbejde for, at det skal være muligt at vælge et plantebaseret måltid i alle offentlige køkkener. Vi regner med at nå ud til tusindvis af skoleelever gennem vores populære skoleprojekt om mad og bæredygtighed. Og så er vi ved at planlægge Vegetarisk Festival 2018 på Tiøren på Amager, og den bliver markant større end i 2017”.

Et andet tegn på udviklingen er foreningens mærkningsordning for fødevarer, Det Grønne Hjerte, som nu anvendes af over 30 virksomheder, bl.a. Ikea, Aldi, Daloon, Katjes, Løgismose, Hanegal, Dragsbæk og Naturli’.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle