Vejen i Vejen har været spærret i ét år

Tirsdag den 22. oktober er præcis et årsdagen for den opsigtsvækkende lukning af Skovgårdsvej ved Vejen. Vejdirektoratet kommer om kort tid med sin vigtige afgørelse om, hvorvidt Vejen Kommunes nye ekspropriation er lovlig eller ej.

Tirsdag den 22. oktober har striden om Skovgårdsvej i Vejen et års fødselsdag. For præcis et år siden valgte svineproducenten Martin Lund Madsen at få bunkevis af sand og store bigballer kørt ind på Skovgårdsvej for at spærre for trafikken. Og sådan har det været siden.

Det skriver jv.dk.

Martin Lund Madsens spærring af vejen skyldtes, at han havde fået Højesterets ord for, at Banedanmarks ekspropriation af hans jord var ugyldig. Banedanmark havde anvendt elektrificeringslovens paragraffer, og det var ikke lovligt, mente Højesteret.

Men årsdagen er ikke noget Martin Lund Madsen vil fejre.

"Det er jo trist, at det overhovedet har været nødvendigt, men det skyldes jo alene, at Banedanmark og Vejen Kommune ikke vil lytte, men bare tromler derudad og tror, de kan gøre, som de har lyst til. Alligevel gør de et nyt forsøg på at knægte den lille mand, og det er jo også let for dem at bruge andre folks penge", mener Martin Lund Madsen.

Han beklager overfor Jydske Vestkysten de gener det har givet for follk i området.

 Vejdirektoratet ventes inden for ganske kort tid - måske allerede her i oktober - at komme med en afgørelse om, hvorvidt Vejen Kommune kan fortsætte sin ekspropriationssag eller ej.

Har kostet millioner

Sagen, der startede i 2012, har kostet landmanden dyrt.

"Alene direkte udgifter til advokater har kostet over tre mio. kr. Dertil kommer al min egen tid", sagde Martin Lund Madsen til landbrugsavisen.dk sidste år i oktober. 

Ud over advokaterne har han hyret den tidligere konservative minister, Lars Barfoed, som rådgiver til de seneste ugers aktion, hvor lukningen af Skovgårdsvej i Vejen mandag er den foreløbige kulmination.

Han tilføjede at han var i gang med Plan B. En plan han ikke har ønsket at løfte sløret for indtil videre.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle