Vejrdata er rygmarven i forsøg og varslinger

»Seges betaler hvert år flere hundrede tusinde kroner for data fra DMI. Det kommer vi også til i de kommende år. Men til den kommende sæson vil vi opstille 30 vejrstationer fra Fieldsence i vores forsøg. Det er et led i opgraderingen af vores forsøg og et led i at gøre forsøgsdata digitale«, siger Jens Elbæk, afdelingschef for PlanteInnovation på Seges.

Han nævner svampeforsøg samt forsøg med sugeceller, der måler den marginale udvaskning af næringsstoffer fra landbrugsjord, som oplagte steder at bruge data fra lokale vejrstationer.

Men han ser også en række andre muligheder for at få nyttig viden fra de lokale vejrstationer. Det gælder ikke mindst udvikling af nyttige og præcise varslingssystemer.

Teste og lære

»Vi vil bruge et par år på at teste, hvor de lokale vejrstationer skaber værdi, og teste, om udstyret er stabilt. Vi har tidligere arbejdet med lokale vejrstationer og har oplevet, at det ikke er alt udstyret, der er lige succesfuldt«, siger Jens Elbæk.

»Vi skal finde ud af, hvordan vi kan bruge de lokale vejrdata. Vi vil få flere data. Dem skal vi bruge til at forbedre os inden for de områder, som vi allerede ved noget om. Og så vil der helt sikkert også dukke nogle muligheder op, som vi ikke havde regnet med, og nogle muligheder, som vi på nuværende tidspunkt har svært ved at forestille os«, siger Jens Elbæk.

Han tilføjer, at han er sikker på, at vejrstationerne vil generere nyttig viden, som kan bruges i forsøgsarbejdet og ved udviklingen af bedre varslingssystemer, ligesom han er sikker på, at netværket af lokale vejrstationer ude hos landmændene vil give ny viden og gode erfaringer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.