Velas opnår rekordoverskud efter fusion: Landmænd får 10 mio. tilbage

Velas, der er landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget, kommer ud af 2020 med et rekordresultat på 13,9 mio. kr. Det betyder udlodning af 10 mio. kr. til foreningerne bag.

Til trods for Corona-nedlukninger og alle bakserierne med at føre en storstilet fusion ud i livet, har DLBR-virksomheden Velas med rødder i Østjylland og på Fyn, leveret et rekordstort overskud på 13,9 mio. kr. i 2020 mod 8,3 mio. kr. i 2019. 

”Vi er meget tilfredse med, at Velas igen i år formår at generere et flot overskud, især i så omskifteligt et år, som 2020 har været. Resultatet viser med al tydelighed, at fusionen var den helt rigtige beslutning. Derfor vil jeg gerne sende en stor tak til både medarbejdere, ledelse og hele bestyrelsen”, udtaler Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand for Velas i en pressemeddelse.

Udlodder 10 mio. kr. til ejerne

Velas er ejet af ni ejerforeninger, og i år går de 10 mio. kr. af overskuddet tilbage til foreningerne. Så høj en udlodning til landbo- og familielandbrugsforeningerne bag Velas vidner om en virksomhed på rette vej og i god balance, mener formand Nis Kristian Hjort. 

”Bidraget giver foreningerne mulighed for at levere et stort politisk arbejde til en reduceret pris for det enkelte medlem, og der er ingen tvivl om, at det gør en betydelig forskel for landmændene i foreningernes områder”, siger han.  

Vækst på de fleste områder

Regnskabet vækker også tilfredshed hos Jan Winther, adm. direktør i Velas: 
”Vi leverer i år et ekstraordinært flot resultat, som vidner om, at kunderne i den grad har efterspurgt vores ekspertise i løbet af året, og ikke mindst at vores medarbejdere har gjort alt, hvad de kunne, for at hjælpe landmænd og øvrige kunder. Det er jeg meget tilfreds med, og der skal lyde en meget stor ros til både medarbejdere og ledere, der har ydet en meget stor indsats i dagligdagen gennem året”. 

Han peger på, at Velas gennem året har oplevet en vækst i rådgivningen på en række forretningsområder. Det har udmøntet sig i en udvidelse af bemandingen i flere afdelinger, bl.a. inden for kvæg, byggeri og rekruttering, løn & HR mv. 

”Vi har oprustet forretningen bl.a. inden for husdyrhold, hvilket er et område, som kræver særlig viden og styrke – både fagligt og finansielt – at fastholde og udvide. Det vil vi blive ved med, når muligheden byder sig”, siger Jan Winther og understreger, at full-line-rådgivning er en hjørnesten for Velas. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle