Venstre-borgmester ærgerlig over Livø-planer

I Vesthimmerland Kommune beklager borgmester Per Bach Laursen beslutningen om at omlægge Livøs landbrug til natur.

Livø er en del af Vesthimmerland Kommune, og her er borgmester Per Bach Laursen (V) slet ikke tilfreds med udsigten til, at Livøs landbrug skal lukke.

»Set fra vores side er det utrolig ærgerligt, hvis vi mister avlsgården på Livø som økologisk forbillede og demonstrationslandbrug. Jeg ved, det har en stor tiltrækningskraft for mange mennesker«, siger han.

Per Bach Laursen mener samtidig, at Livø Avlsgaard giver et positivt billede af landbruget i de smukke rammer, som alle, både økologer og konventionelle landmænd kan glæde sig over.

»Al den uberørte natur og kvæget, der æder græs, hø og grovfoder, giver et godt billede af erhvervet. Det er et kæmpe tab for vores lokalområde, hvis beslutningen om at lukke Livøs landbrug bliver realiseret«, mener Per Bach Laursen, der selv er konventionel landmand.

L&F: Godt princip

I Landbrug & Fødevarer har viceformand og naturtalsmand Lone Andersen ikke nogen mening om den konkrete sag Livø.

»Men det er klart, at når man ændrer noget, vil der altid være en lokal påvirkning, som skal tages i betragtning«.

Overordnet er hun dog helt enig i princippet om, at staten skal gå foran med at lægge arealer om til lysåben natur for at fremme biodiversiteten.

»Det bakker vi op om i Landbrug & Fødevarer og vi har selv foreslået naturtiltag på netop statens arealer, som vi alle ejer i fællesskab.«

I L&Fs Økologisektion mener formand Hans Erik Jørgensen ikke, at Livø bør holde for.

»Jeg vil rigtig gerne have større biodiversitet. Men det, vi skal øve os i, er netop produktion OG biodiversitet. Jeg tror på, at vi kan begge dele, og jeg synes ikke om, at man trækker tæppet væk under en lille ø som Livø«.

LandbrugsAvisen ville gerne have haft en kommentar til sagen fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, men ministeriet henviser til Carsten Bach, Liberal Alliance, og ’har ikke mere at tilføje’.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle