Venstre-forhandler: En skandale at tempobonus ikke er udbetalt

Det er en skandale, at tempobonussen endnu ikke er udbetalt, mener Venstres forhandler i minksagen. Udbetalingen er afhængig af politiske forhandlinger om ekspropriation, lyder det nu fra fødevareminister.

Det er uforståeligt for blå blok, at regeringen endnu ikke er klar til at udbetale den tempobonus, som landets minkavlere blev lovet for efterhånden længe siden.

Med vedtagelsen af lov L77 før jul, der forbyder minkavl i et år, kom der nemlig lovhjemmel på plads til at udbetale pengene.

"Det er en skandale, at de penge ikke allerede er udbetalt. Det var jo derfor, det skulle gå så hurtigt med at få vedtaget det lovforslag", siger Venstres forhandler i sagen Troels Lund Poulsen.

Taksterne for tempobonussen samt for aflivning, rengøring og desinfektion af minkfarmene er fastsat og skal ikke forhandles.

hænger lige pludselig sammen

Fredag aften kom det frem, at udbetalingen af tempobonussen nu afhænger af de politiske forhandlinger om en model for erstatning for ekspropriation af erhvervet.

Det fortalte fødevareminister Rasmus Prehn (S) i et interview med Avisen Danmark, hvor han forklarede, at EU skal godkende tempobonus og erstatning som en samlet pakke.

Dette er nyt for Venstre.

"Det er helt nye oplysninger for os, og det er jeg helt uforstående overfor. Det lyder som en dårlig undskyldning, og det er ene og alene regeringens ansvar, at man ikke har udbetalt de penge endnu", siger Troels Lund for Poulsen.

skal udbetales hurtigst muligt

I Venstre havde man forventet, at regeringen ville sørge for at udbetale tempobonus, kompensation til aflivning og rengøring m.v. så hurtigt som muligt, for så derefter at køre den store erstatning i et separat spor.

"Det havde været fornuftigt. Nu kommer det her som et lyn fra en klar himmel, at man alligevel ikke kan udbetale tempobonus. Det er trist og tragisk", siger Troels Lund Poulsen, der forklarer, at en hurtig udbetaling kommer øverst på dagsordenen for Venstre:

"Vores tilgang til forhandlingerne er, at vi er optagede af, at der kommer en fuld og hel erstatning. Det er afgørende for os. Når det er sagt, så betyder de her nye oplysninger, at der må laves en model for, hvordan de her penge kan udbetales hurtigst muligt, som der er lovhjemmel til".

Fødevareminister Rasmus Prehn fortæller desuden i interviewet med Avisen Danmark, at han forventer, at der kan udbetales et acontobeløb snart - måske allerede i denne uge.

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle