Venstre-profil: Landmænd bør betale klimaafgift - ikke forbrugere

Partimedlemmer i Venstre strides om, hvorvidt landmændene eller forbrugerne skal betale klimaafgift. Søgeord: landmænd 

Debatten i Venstre er brudt ud i lys lue, og nu går tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) i rette med en række partifæller.

Venstre bør gå fuldtonet ind for en klimaafgift på landbruget, så det bliver landmændene og ikke forbrugerne, som skal pålægges afgift, mener han.

- For mig at se er en CO2-afgift en helt central del af Venstres klimapolitik, og den bliver der så sat spørgsmålstegn ved nu, siger Tommy Ahlers til Politiken.

Han er stadig medlem af Venstre, men forlod politik, da Venstre kom i opposition. Ahlers fik femteflest stemmer ved valget i 2019, flere end nuværende partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V).

Flere venstremedlemmer vil hellere have forbrugerne til at betale fremfor landmændene.

Det gælder det mangeårige og indflydelsesrige Venstre-medlem Peter Gæmelke samt folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) og medlem af EU-Parlamentet Asger Christensen (V). 

Han fremhæver, at det var Venstre, som sammen med De Radikale fik presset regeringen til at lave en ensartet CO2-afgift i 2022.

Ahlers påpeger, at det danske samfund hidtil har været god til at omstille sig. Det gælder eksempelvis digitaliseringen og den finansielle sektor, da netbank blev udbredt.

- Men sådan har det jo altid været. Digitaliseringen har også betydet, at nogle virksomheder skulle lukke, fordi vi gjorde tingene på en gammeldags måde, siger Tommy Ahlers til avisen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle