Venstre: Vi støtter ikke et forbud af minkavl i Danmark

Venstre stemmer nu i og gør det klart, at partiet ikke vil stemme for et forbud mod minkavl i Danmark.

SF og Enhedslisten har flere gange stillet forslag om at lukke minkbranchen i Danmark, men det forslag kan Venstre ikke støtte.

Det melder partiets fødevareordfører Erling Bonnesen.

"Minkbranchen skal hjælpes godt igennem den nuværende krise – ikke lukkes! Venstre vil selvfølgelig klart stemme imod SF’s seneste forslag om lukning af erhvervet", skriver ordføreren i en mail til landbrugsavisen.dk.

Også Socialdemokratiet meldte onsdag, at man ikke ville stemme for et forbud mod minkavl i Danmark. Dermed kan det være svært for støttepartierne at finde flertal til forslaget.

Følger corona-situationen tæt

Erling Bonnesen mener, at SF og Enhedslisten rammer helt ved siden af, når de rejser forslag om forbud mod minkproduktionen.

Han roser i stedet den danske minkbranches bidrag til den danske økonomi hen over årene, avlernes arbejde med dyrevelfærd og de danske skinds kvalitet og bæredygtighed. Dog bekymrer coronasmitten, der fortsætter, rundt om på de danske farme også politikeren.

"Vi følger naturligvis situationen tæt omkring de farme, der er smittet med Covid-19, og det er vigtigt at være fokuseret på at få udfordringerne inddæmmet og problemerne løst", skriver Erling Bonnesen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle