Vestjyllands Andel i nyt samarbejde med Danish Crown: Kalder det en ”gamechanger” for landmanden

Et nyt datasamarbejde mellem Vestjyllands Andel og Danish Crown skal være med til at sikre grovvareselskabets kunder og medlemmer endnu bedre forudsætninger for produktionsoptimering på deres bedrifter.

Vestjyllands Andel, der bl.a. udvikler, producerer og rådgiver om foderløsninger til en bred skare af danske griseproducenter, har indgået et nyt datasamarbejde med Danish Crown.

Fremadrettet vil andelsejere hos Danish Crown, som køber grisefoder hos Vestjyllands Andel, kunne følge deres foderforbrug på bedriften og dermed løbende måle effektiviteten heraf. Det skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Samarbejdet kommer i kølvandet på, at Danish Crown også har startet et samarbejde med DLG, der skal fjerne bøvl og besvær i forbindelse med foderkøb.

Det nye samarbejde mellem Danish Crown og Vestjyllands Andel handler især om at skabe en bedre produktionsøkonomi hos den enkelte landmand.

"Produktionsoptimering er et absolut nøgleord i vores daglige samarbejde med landmanden, og i den forbindelse kan datasamarbejdet med Danish Crown blive lidt af en gamechanger. Ved at få adgang til et solidt og overskueligt datagrundlag i realtid vil den enkelte landmand – i tæt samarbejde med os – kunne analysere og agere på foderets effektivitet her og nu, fremfor at reagere på fortidens data", forklarer Per Runge, salgsleder for grisefodergruppen i Vestjyllands Andel.

Større fodereffektivitet skaber nemlig grobund for en række positive synergier i bedriften, lyder det.

"Dyrenes sundhed og trivsel skal være i højsædet for at skabe de bedst mulige resultater i stalden, og her er fodereffektivitet et afgørende parameter. Via dette datasamarbejde vil vi kunne se, hvilke af vores foderblandinger, der performer bedst på den enkelte bedrift", lyder det fra Per Runge.

Hjælp til klima og indkøb

Samarbejdet kan også være til gavn for klimaet, og sikre landmændene, at de får købt foder på det helt rigtige tidspunkt.

"Viden- og datadeling er med til at sikre en større grad af automatisering i landmandens hverdag, så vi reducerer manuel registrering mest muligt. Dermed kan landmanden have endnu større fokus på at producere de bedst mulige grise med de mest optimale foderforhold og lavest mulige klimaaftryk", påpeger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice i Danish Crown.

"Fremadrettet kan vi med størst mulig præcision beregne grisens udnyttelse af en given foderblanding, men vores fælles optimering af værdikæden behøver ikke nødvendigvis at stoppe her, påpeger Per Runge og fortsætter:

"Det rigtige foder skal også købes på det rigtige tidspunkt, hvilket giver endnu større incitament til at lade eksempelvis Vestjyllands Andel varetage disponeringen. Især det seneste år har vist eksempler på et særdeles volatilt råvaremarked", lyder det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle