Vestjysk biogasselskab fyrer direktør og ansætter gammel kending 

Ribe Biogas A/S har ansat Claus Lindholt Mikkelsen som ny direktør, tre år efter han sidst var i selskabet.

Forsyningssituationen i Europa og i Danmark er mærkbart ændret efter krigen i Ukraine, hvor ikke mindst forsyningen af gas er blevet kritisk.

Det tvinger nu det vestjyske biogasselskab, Ribe Biogas A/S, til at tænke i nye strategier, hvilket samtidig kræver nye kræfter på direktørposten.

Derfor har Ribe Biogas fyret direktør Bo Stensgård og i stedet ansat en gammel kending, Claus Lindholt Mikkelsen, som senest var direktør i en længere årrække frem til 2019.

Det bekræfter formand Aage Lauritzen over for LandbrugsAvisen.

- Bo Stensgård blev ansat til en mere driftsorienteret rolle, men vi er nødt til at finde en, som kan udvikle selskabet. Der er nu et kæmpe forandringspres, som kræver en ny strategi og ny tilgang for virksomheden. Derfor har vi været nødt til at finde en ny direktør, siger Aage Lauritzen til LandbrugsAvisen.

SVÆRT AF FINDE DEN RETTE MAND

Claus Lindholt Mikkelsen er oprindeligt uddannet cand.mag. i religion og historie fra Aarhus Universitet og er desuden skibsmaskinist fra Århus Maskinmesterskole. 

Han forlod Ribe Biogas i 2019 efter en seks år lang periode som direktør for at søge nye udfordringer og har frem til nu arbejdet for både biogasselskaberne Nature Energy A/S og Combigas A/S på både nationale og internationale projekter.

Siden 2019 har Ribe Biogas haft to direktører, og Aage Lauritzen erkender, at bestyrelsen har haft svært ved at finde den rette afløser for Claus Lindholt Mikkelsen, efter han forlod Ribe Biogas.

- Det er en branche i udvikling, og det er svært at finde folk med både brancheerfaring og direktørerfaring, og den nød har været svær at knække for bestyrelsen. Nu må vi erkende, at vi skal have den bedste træner til holdet, og det får vi med Claus, siger Aage Lauritzen.

VOLDSOMME FORANDRINGER

Han peger desuden på, at gasmarkedet undergår voldsomme forandringer i tiden. Både hvor biogas er en del af den grønne omstilling, men særligt efter krigen i Ukraine, hvor forsyning af gas i Danmark og Europa er blevet meget kritisk.  

- Det er noget, vi som virksomhed både kan slå os på, men også noget, som kan give nye muligheder. Skal det være flydende gas, eller skal vi lave mere el? Hele gødningsdelen skal også drøftes, ligesom vi måske skal lave mere biokul, siger biogasformanden.

Claus Lindholt Mikkelsen erkender, at det er sket meget med Ribe Biogas, siden han forlod virksomheden.

- Jeg ved, at der er sket meget i virksomheden de sidste år, så der er meget, jeg skal sætte mig ind i, men her er der heldigvis dygtige medarbejdere til at hjælpe, siger han i en pressemeddelelse.

LandbrugsAvisen forsøger at få en kommentar fra tidligere direktør Bo Stensgård. 

Faktaboks

  • Ribe Biogas har siden 1990 produceret grøn gas på spildprodukter fra landbrug, slagterier og mejerier. 
  • Selskabet ejes af RBMF (83 procent) og NGF Nature Energy (17 procent)
  • Biogasanlægget behandler årligt cirka 305.000 ton biomasser, hvoraf cirka 30.000 ton er fra industrien. Der produceres cirka 11.000.000 kubikmeter biogas, 
  • Selskabet landede i 2021 et resultat før skat på 43 mio. kr.

Kilde: Ribe Biogas A/S og seneste regnskab

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle