Vestjysk høst er "ik' så ringe endda"

Høsten er færdig på Stabykjærgård, hvor Camilla Jepsens far har høstet med farfar og storebror. Høsten er på trods af tørken ikke så dårlig som forventet.

De tre hunde på Stabykjærgård ved Ulfborg i Vestjylland elsker at være udenfor under høsten. De to labradorhunde og bassethunden, Alfred på fem år, nyder at være ude hele dagen og slikke sol, når resten af familien på gården høster. 

Camilla Jepsen har hjulpet sin far, som ejer Stabykjærgård, med høsten, og høsten er på trods af manglen på nedbør endt med et hæderligt udbytte.

"Min far er meget tilfreds med høsten på trods af, at vi slet ikke har vandet nogle af afgrøderne. Udbyttet er, hvis man skal sige det på godt vestjysk: Ik' så ringe endda", fortæller Camilla Jepsen.

Der er i alt høstet 55 tønder rug per hektar, 50 tønder byg og 75 tønder hvede. Og høsten er gået rimelig nemt uden det store havari. Camilla Jepsens far, Jens Rejkjær Jepsen, har ejet gården i 21 år. Han får hjælp til høsten af sin far Egon og sin storebror Erik Jepsen. 

"Vi har haft et lille uheld, hvor mejetærskeren punkterede. Min far kørte den ind i maskinhuset, hvor han lappede dækket med vores hjælper Klaus. Men lappen holdte ikke tæt, så det hele skulle gøres en gang til. Og det lykkedes det heldigvis", fortæller Camilla Jepsen. 

Camilla Jepsen står hovedsageligt for at holde markmændene mætte.

"Min rolle i høsten er at være kagebageren. Når mændene er ude og høste, skal der selvfølgelig forfriskninger til. Så jeg pakker en lille frysetaske med seks dåsesodavand og en kage eller to. I år har jeg bagt hindbærsnitter og squashkage, som faldt i rigtig god jord hos dem", siger Camilla Jepsen. 

Camilla Jepsen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle