Veterinæreksperter vender tomlen opad til vildsvinehegn

Ifølge DTU Veterinærinstituttet leder Danmark an i kampen mod svinepest ved at opsætte et hegn ved den dansktyske grænse.

Der har været massiv kritik af udsigten til opførelsen af det 70 kilometer lange hegn, der skal holde vildsvin ude ved den dansktyske grænse.

Men vildsvinehegnet er en fornuftig idé, lyder det fra DTU Veterinærinstituttet, der står for det veterinære beredskab, når der udbryder husdyrsygdomme.

Det skriver Ingeniøren.

"Jeg synes, at det er at være forudseende, selv om det (hegnet, red.) ikke vil virke 100 procent, for vildsvin vil stadig kunne komme ind i Danmark," siger institutdirektør og afdelingschef Kristian Møller fra DTU Veterinærinstituttet, til Ingeniøren.

En del af kritikken af det halvandet meter høje hegn har gået på, at det også forhindrer andre dyr i at krydse landegrænsen, ligesom vildsvin kan svømme over Flensborg Fjord såvel som bruge de almindelige veje.

Tyskland har endnu ikke konstateret udbrud af afrikansk svinepest, og så længe det er tilfældet, er risikoen for, at det kommer til Danmark, ikke så stor. Men det er kun et spørgsmål om tid, mener de tyske myndigheder.

»Det er vildsvinepopulationen, der er den største smittekilde. Når en population flytter sig, flytter afrikansk svinepest med,« siger Kristian Møller fra DTU.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle