VFL: Lodret forkert at vi laver aftaler

»Det er ikke VFL, der vil have retentionskort og laver aftaler, vi prøver at minimere katastrofen,« siger Ivar Ravn.

»Det er simpelthen lodret forket at vi har noget at gøre med retentionskortlægning og har deltaget i at lave begræsninger for landbruget.«

Så hårdt maler Ivar Ravn, direktør på Videncentret for Landbrug det op. Han kan slet ikke kende de historier, der fyger rundt i pressen om, at VFL forhandler om retentionskortene som Aarhus Universitet barsler med om kort tid og at VFL nikker ja til begrænsninger for landmændene.

Men VFL prøver da at påvirke det.Ifølge Ivar Ravn prøver VFL at spille seriøs faglighed på banen med det sigte at øge landmandens indtjening, alle de steder de kan komme til det.

»Når nogen sidder og laver retentionskort prøver vi at få at vide, hvad der foregår og spiller de plusser og minusser, der er, på banen,« siger han.

Mere kvælstof

Hovedsigtet for VFL er at sikre landmændene noget mere kvælstof til afgrøderne.

»Landbruget skal have mere kvælstof. Det er det, vi arbejder på hver eneste dag,« understreger han.

Flere landmænd, der har meldt sig ud af L&F i protest, peger på, at landbruget ville stå sig bedre ved blot at sige klart nej i stedet for at spille ind i forbindelse med retentionskortene.

»Det er jeg lodret uenig i, og det er ikke det vores medlemmer har bedt os om. Det er vores pligt at splle ind med, hvordan vi ser fagligheden, det manglede da bare,« siger han og fortsætter:

»Men det er ikke os, der vil have retentionskort, og vi laver ikke aftaler. Vi prøver at minimere katastrofen.«

Ivar Ravn mener, at alternativet til at blande sig er at overlade scenen til de øvrige organisationer som er Naturfredningsforeningen, Sportsfiskerne, Det økologiske Råd og andre.

»Så sidder de alene med politikerne og ingen siger, hvordan tingene ser ud fra landmandens synspunkt,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle