Vi presses fra alle sider på kødet

Det er udfordrende at afsætte kød, biprodukter og huder på verdensmarkedet, og i EU møder Danish Crown især modstand fra irske pris-pressere.

Hvorfor ligger noteringen for okse- og kalvekød fortsat på et lavere niveau end tidligere?

»Vi er under pres i forhold til at afsætte kødet, huden og biprodukterne. I Danmark mærker vi en lavere efterspørgsel efter okse- og kalvekød, og på det europæiske marked mødes vi af irske konkurrenter, som er igang med at etablere nye relationer, fordi de frygter af miste deres britiske kunder som følge af Brexit. Vi oplever heller ikke som tidligere en stor efterspørgsel efter biprodukter fra de asiatiske lande, og endelig er verdensmarkedet for huder under stort pres. Store lande udenfor EU udvider kvægproduktionen, og der er færre, som vælger læder til sko, bukser og bilsæder«.

Svinenoteringen er gået markant frem på det seneste. Hvorfor smitter det ikke af på noteringen for okse- og kalvekød?

»Den stigende pris på svinekød skyldes kinesernes udfordringer med svinepest. Som flere andre EU-lande har vi ikke en handelsaftale med Kina på okse- og kalvekød, så vi kan kun afsætte svinekød til Kina.«

Hvilke tiltag arbejder I med for at forbedre prisen på okse- og kalvekød?

»Vi leder med lys og lygte efter muligheder i markedet og arbejder sammen med branchen og politikerne for at få kinesernes opmærksomhed med henblik på at kunne sælge okse- og kalvekød til Asien. En del af vejen til en bedre notering ligger i Asien. Herhjemme forsøger vi at imødegå forbrugernes ønsker om klimarigtigt og regionalt produceret okse- og kalvekød. Det skal vi arbejde meget mere med fremover, hvor forbrugerne vil spise mindre, men bedre kød.«

Hvornår stiger noteringen?

»Vi håber og tror på, at der kommer en positiv effekt på noteringen for okse- og kalvekød. Men hvor stor og hvornår ved vi ikke.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle