Viceformand i L&F leder COPA-møde hjemme fra Højbo

Virtuelle møder er højeffektive, men deltagere med dårligt internet får ikke en fod til jorden, fortæller viceformand i L&F Lone Andersen, som er formand for COPAS Arbejdsgruppe for Økologi.

Coronakrisen har tydeliggjort værdien af at være fremme i skoene på det digitale område. Uden en god internetforbindelse, kommer man ganske enkelt ikke til orde ved de mange virtuelle møder, som de demokratiske processer i Europa for tiden typisk foregår ved.

Det konstaterer L&Fs viceformand Lone Andersen,  som også er formand for Copas arbejdsgruppe for Økologi.

Irere falder ud

Lone Andersen sidder netop i dag og forbereder sig på at lede et virtuelt møde i COPAs Økologiarbejdsgruppe torsdag.

På mødet med deltagere fra hele Europa, skal medlemmerne af arbejdsgruppen bl.a. diskutere EU's Farm to Fork Strategi og Copas holdning til forslaget om, at 25 pct. af EU's areal skal være økologisk i 2030. Den er, at udviklingen skal være markedsdrevet.

Og så skal gruppen fastlægge sin fælles holdning til de sidste detaljer i EU's nye økologiforordning.

Når en fælles holdning er på plads og koordineret med Copa, bliver den sendt til EU-Kommissionen.

Ved det virtuelle møde sidder mange af deltagerne - i alt op mod 40 personer fra hele Europa - i deres eget hjem foran en computer. Men de irske og de britiske medlemmer af arbejdsgruppen har ofte svære vilkår for at deltage i de mundtige debatter – for lyden ’falder ud’, når de forsøger at tage ordet.

"Der er så dårlig en forbindelse, at man ikke kan høre, hvad de siger. De falder ud. Det er jo et problem, når man gerne vil have ordet", siger Lone Andersen om mødet, hvor indlæggene løbende simultantolkes til seks sprog.

"Det er heldigvis ikke noget problem for mig - vi har godt internet her på Højbo.'

 

Starter med fællessang

Lone Andersen betegner generelt de virtuelle COPA-møder som højeffektive og en nyttig øvelse for alle i at formulere sig klart og kort.

Men et par minutters fællessang, som hun selv har fået indført i arbejdsgruppen for tre år siden, vil hun ikke give køb på. Fællessangen er blevet meget populær i arbejdsgruppen og ved de fysiske møder i Bruxelles har det vist sig at være et nyttigt tiltag til at få mødedeltagerne på plads i en fart.

”Nogle kommer jo altid for sent, fordi de kommer slentrende fra kaffemaskinen. Men når vi synger, skynder de sig ind, og når sangen er slut, er alle på plads, så man kan komme i gang med mødet".

Lone Andersen har allerede valgt en passende sang til morgendagens virtuelle møde. Det skal være: ”We’ll meet again” med Vera Lynn.

Rettelse kl 17.45: Lone Andersens gård hedder Højbo, ikke Højgaard,

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle