Viceformand til Miljøminister: Målret indsatsen til de gode vandløb

Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed mener at Miljøminsterens beslutning om at medtage 500 små vandløb med i vandplanerne igen, er unødvendig.

"Det er unødvendigt at tage de små, kunstige vandløb med i vandplanerne igen, når de allerede er beskyttet i vandløbsloven. Det giver simpelthen ikke mening at øge antallet af vandløb i planerne igen, når der alligevel ikke opnås nogen ændret eller forbedret naturværdi".

Sådan lyder det fra viceformand Thor Gunnar Kofoed som en reaktion på Miljøminister Lea Wermelins beslutning, om  at flere vandløb vil få et konkret miljømål i de næste vandområdeplaner.  Det kommer i alt til at dreje sig om op til 500 km vandløb landet over.

Han mener, udmeldingen understreger behovet for, at man laver en fuldstændig gennemgang af udpegningerne på et nyt og objektivt grundlag, så de rigtige vandløb karakteriseres som naturlige, stærkt modificerede og kunstige.

"For mig at se, så drejer det sig om at målrette miljøindsatserne til de gode vandløb, og så fokusere der, hvor det virkelig batter noget" siger han.

Han glæder sig over, at ministeriet tidligere på året har åbnet en dør på klem.

"I L&F fortsætter arbejdet med sagen, og jeg glæder mig over, at ministeriet tidligere på året har åbnet en dør på klem for at genbesøge vandløbsudpegningerne", siger han.

"Tilbagerulningen er frem for alt endnu et eksempel på, at en stor del af vandplanlægningen er en skrivebordsøvelse foretaget i København, hvor man lægger lidt til og trækker noget fra. Nu er der nye vandråd på vej. Her er det vigtigt, at der lyttes mere til de lokale kræfter – noget, som de fleste hvis ikke alle aktører efterspørger".

Thor Gunnar Kofoed påpeger derfor behovet for at trække en streg i sandet og samarbejde.

"Derfor er jeg også meget glad for, at ministeren i dag (fredag, red.)på et møde med os og sportsfiskerne gav udtryk for, at hun vil lytte meget til interessenterne, der kender forholdene. Det er en meget positiv melding. Der er brug for at trække en streg i sandet og i samarbejde med kommunerne finde de gode løsninger. Det ser jeg meget frem til, at ministeren kan levere på", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle