Video: 68-årig landmand høster med gamle maskiner

Landmand Kjeld Andersen høster med en mejetærsker fra ’69 og en traktor fra ’75 med sin søn og barnebarn. Han har aldrig oplevet så ringe en høst i sine 40 år på bedriften.

68-årige landmand Kjeld Andersen har kun 11 hektar afgrøder på sin bedrift Skovsminde syd fra Aalborg, som han har høstet færdig for i år. 

Han kan ikke huske, at høsten nogensinde har været så ringe.

"Det har ingenting givet. Det tog den halve tid, af hvad det plejer at tage at høste samme areal. Jeg har drevet gården i 40 år, og jeg har aldrig oplevet noget så ringe,", siger Kjeld Andersen. 

Han høster med sin mejetærsker Clayson M140 fra 1969 og en Ford 5000 fra 1975, som hans søn Daniel kører korn fra i. 

"Mine maskiner har vist, at de duer, så er der intet behov for at udskifte. Og vi har ingen brand eller komplikationer haft i år. Heldigvis", siger Kjeld Andersen. 

Alle afgrøderne sælger Kjeld Andersen til svineproducenter. I år har han haft vårhvede og vinterhvede, da han kæmpede for at få sået det hele i efteråret på grund af meget regn.

"Hele familien har hjulpet til med at få høsten i hus. Det er en gammel familieting, og i år har det været ekstra nemt med vejret", siger Kjeld Andersen, som havde sit barnebarn Mikkel på 12 år i marken under høsten.

Mikkel har lavet en video med drone af høsten på Skovsminde som kan ses ovenover. 

Kjeld Andersen deltager i "Bedste Høstvideo" med sin indsendte video.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle