Video: Dansk landmand og hans traktor har hovedrollerne i ny film

Henrik Nielsen fra Danmarks Ferguson Museum har i samarbejde med en tysk videojournalist lavet en film om Lille Grå.

Henrik Nielsen har verdens største museum for Ferguson-traktorer.

Derfor er det vel ikke så mærkeligt, at han også har en Ferguson-traktor, der både er til at tale med og kan køre helt af sig selv. Den hedder Lille Grå og er sammen med Henrik Nielsen hovedperson i en børnebog, der udgives 23. maj på syv sprog: Dansk, norsk, svensk, engelsk, tysk, fransk - og kinesisk.

Billederne er plukket ud af en film, som den tyske videojournalist Steffen Reeder lavede under et besøg på Danmarks Ferguson Museum, som ligger i Stourup mellem Horsens og Juelsminde.

"Steffen er traktor-entusiast og besøgte museet, da der var Ferguson-dage sidste år. Han spurgte, om han måtte komme igen sammen med sin familie og bo i telt her ved gården, og jeg sagde, at det måtte han da gerne, hvis han så ville lave en film om museet. Det var han helt med på, og det blev til filmen om mig og Lille Grå," fortæller Henrik Nielsen i en pressemeddelelse.

En god historie

Ud af filmen sprang ideen om en børnebog, og Henrik Nielsen kontaktede Line Margareta Iversen, landmandskone og børnebogsforfatter fra Gedved, for at spørge, om hun ville skrive teksten. Det ville hun, og det er der kommet en fortælling ud af, som i ord og billeder beretter både om Ferguson-traktorens historie, om livet på landet, som det var engang - og noget om at holde på en hemmelighed.

"Da vi først var i gang, kunne vi jo lige så godt gå ud i hele verden. For Ferguson-fans findes overalt, og desuden er der rigtig mange bedstefædre, der gerne vil fortælle en god historie om gamle dage til deres børnebørn," siger Henrik Nielsen, der har fået bøgerne på de syv sprog trykt hos Narayana Press på Gyllingnæs.

Rabat til Fergusondage

Bøgerne er blevet til i et dansk-tysk samarbejde. Fotografens hustru, Silke Heseler, har stået for opsætningen.

"Derudover har vi jo haft folk i gang med at oversætte til de seks andre sprog, så rigtig mange har hjulpet til med, at vi kan udgive bogen lige op til Ferguson-dage 2017," fortæller Henrik Nielsen, der startede Danmarks Fergusonmuseum for 17 år siden.

I dag kan han kalde sig verdens største af slagsen, efter at to engelske samlinger af den populære traktor er blevet solgt og spredt rundt om i verden.

Udgivelsesdagen for ”Henrik og Lille Grå” er 23. maj.

Bogen kan købes, når der er Fergusondagene 27. og 28. maj kl. 9.00-17.00. Normalprisen vil være 150 kr., men på Ferguson-dagene kan bogen købes for 100 kr. – og altså på syv sprog.

Emneord

video

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu