Video: Danske landmænd bliver hyldet efter katastrofal høst

"Billeder og video er taget i stegende hede 1. august, hvor rapshøsten var godt i gang på Balleholm" skriver Jesper Kystgaard, der har indsendt den flotte video, der er skudt i Kornerup ved Roskilde

Videoen fortæller både noget om årets høst og samtidig hylder den de danske landmænd.   

"Videoen er lavet som en hyldest til danske landmænd, som de sidste to år ikke har haft det let, men som gang på gang trodser alt modstand og knokler videre, fortæller Jesper Kystgaard, der er tidligere markmand på Balleholm, men som stadig jævnligt kigger forbi.

"Jeg kommer både for at hjælpe til, men i lige så høj grad for at besøge familien", fortæller Jesper Kystgaard. 
    
På første billede gårdens Class Lexion 760 med 30 fods skærebord, hvor gårdejer Jesper Pilegård sidder bagrettet og troner.

"Jeg syntes billedet fanger den følelse det er som landmand at sidde på sin trone i sin mejetærsker, en af de mest avanceret og prægtigste maskiner i landbruget," siger Jesper Kystgaard.
    
På billede to ses tærskeren bagfra i droneperspektiv.

"Mængden af støv vidner om det enormt tørre afgrøde der bliver høstet. I baggrunden kan naboen ses høste hvede. En del af naboens mark var brændt i en mindre markbrand tidligere" fortæller Jesper Kystgaard.

På billede tre er mejetærskeren ved at læsse rapsen over i bedriftens nye Smyth vogn. Rapsen blev fragtet til DLG i Tølløse. 

Jesper Kystgaard deltager i Skyd Høsten Bedst, med de indsendte billeder og i Skyd Høsten Bedste Video med den indsendte video.

Konkurrencen er nu slut og vinderen bliver offentliggjort i uge 37.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk


 

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Konkurrencen er slut. 

Emneord

Skyd Høsten 2018 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle