Video: Det er gået ganske flydende med vinterhveden

På Valdemarskilde Gods er de i fuld gang med at høste vinterhvede til brødhvede. Samtidig er de på Langkærgård på Nordfyn i gang med at høste vinterhvede til foder.

Det blev til en smuk omgang aftenhøst af vinterhveden på Valdemarskilde Gods nær Slagelse. Høstarbejdet gik ganske flydende og har indtil videre leveret 88 hkg. fra de 86 hektar ud af i alt 250 hektar vinterhvede.

"Det er gået gennemsnitligt i år. Det var bedre sidste år, men vi har også haft en del 2. års hvede, så det er derfor udbyttet er lidt lavere", siger Dennis Madsen, der har været fastansat på godset i lidt over et år.

De er tre om høstarbejdet: en kører en Claas Lexion 780 mejetærsker på bælter og to kører korn fra på Valtra t213 traktorer. Dennis Madsen kører korn fra, men hopper over på presseren, når det giver mening.

De er i øjeblikket i gang med at høste resten af vinterhveden, som skal sælges som brødhvede. Valdemarskilde driver 800 hektar planteavl, og det næste på markplanen bliver 270 hektar maltbyg.

Video: Høster Graham vinterhvede i Søndersø

 

På bedriften Langkærgård, driver de 315 hektar planteavl og en svinebedrift med 1100 søer, smågrise og cirka 20.000 slagtesvin årligt. De har høstet 15 hektar Graham vinterhvede med et udbytte på 11 t/ha. og en vandprocent på 15,5.

Hveden blev høstet med en Case Axialflow 8230, og afgrøden skal bruges i hjemmeblandet foder til slagtegrisene.

"Det gik godt, vi fik det tørt ind, og udbyttet var vi godt tilfredse med", siger Joachim Clausen.

Det er Joachim Clausens far, Troels Clausen, der ejer Langkærgård. Joachim er driftsleder for svinedelen, mens hans bror Valdemar Clausen er ansvarlig for marken.

Det næste de skal til at høste er spinat og byg.

Med indsendte video deltager Joachim Clausen i Skyd Høsten bedste video, mens Dennis Madsen med sit billede deltager i Skyd Høsten bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk.  

Faktaboks

Skyd høsten 2020 - Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle