Video: Efter regn er der kommet skub i høsten

Det har regnet. Nogle steder meget, andre steder i byger. Nogle har holdt stille, andre kørt mellem bygerne. Men høstet, det er der blevet.

Der er blevet høstet på livet løs i sommerlandet. Flere steder mellem byger, andre steder har regn tvunget ivrige landmænd til at holde stille.

Ikke desto mindre har høsten atter taget fat efter en periode med, mildt sagt, ustadigt vejr. Det betyder også, at ugen har budt på et hav af billeder, og ikke mindst historier, fra høsten rundt i Danmark.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Tre generationer vinder

Det billede, der rendte med sejren i ugens store, stærke felt blev Ulrik Rasmussens. Han driver 30 hektar plus sine forældres 30 hektar ved Ringe, og her har høsten altid været én ting, som samler familien.

For Ulrik Rasmussens forældre har halmfyr, og hvert år skal der køres i omegnen af 3000 Morten Korch-baller hjem til bedriften. Og det er noget, der samler generationerne.

I år havde Ulrik Rasmussen selv tre af sine børn med, mens også en fætter til drengene deltog.

Hos Morten Egekvist ved Støvring er familielivet også i centrum trods en travl høst. Og der er derfor altid tid til at stoppe mejetærskeren og få eftermiddagskaffen, eller kakaoen, med familien i marken.

- Når høsten er ovre, er det familietiden, vi kigger tilbage på, siger Morten Egekvist.

Besøg fra storken

Når man bruger mange timer på maskinerne, får man også nogle oplevelser. Og en af de helt særlige fik Jonas Lundby, da Rosenfeldt ved Vordingborg fik besøg af en stork. Storken er en meget sjælden gæst på kanterne, fortæller Jonas Lundby.

Til gengæld var den ikke sky og fulgte vårbyghøsten på nært hold, så nært, at den efter passage løb ind bag mejetærskeren for at finde mad.

Dronernes indtog

I den forgange uge af Skyd Høsten har dronerne også for alvor gjort deres indtog i indsendelserne. Blandt andet hos Jens Chrestian Jensen, hvor hvedehøsten blev foreviget fra luften.

Og så endda på et år med udbytter over middel på Sydals, hvor Jens Chrestian Jensen tog 10,3 ton per hektar.

Dronerne giver også endnu bedre mulighed for at vise det danske landskab, som blandt andet Rasmus Bomholtz gør. Han fik sin høstmedhjælp til at lave dronebilleder af høsten ved Ringkloster. 

Man kan heldigvis også sagtens få smukke billeder af høstlandet fra jorden. Det har Hanne Humble bevist med sit foto af vårbyghøsten på Fejø, hvor Lolland ses i baggrunden.

Til slut skal i denne uge nævnes, at der fortsat er mulighed for at skyde triticale og hestebønner først i Skyd Høsten Først-konkurrencen.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

video , Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle