Video: Erfaren landmand tærsker med plejl

Gregers Gregersen ville vise sine børnebørn, hvordan man høstede i gamle dage, så han fandt le og plejl frem.

Når selvbinderen melder fra og man må høste med le, kan man ligeså godt tærske med plejl også. Det var i hvert fald hvad den 75-årige landmand Gregers Gregersen fra Øster Hornum nær Støvring tænkte. 

Selvom han af helbredsmæssige årsager er ved at skære ned på arbejdet på gården, som han har passet i 51 år, har han stadigvæk fem tønder land, han dyrker sort havre på.

”Det var meningen, der skulle komme et gammelt tærskeværk med selvbinder, så børnebørnene kunne få negene og sælge til jul”, siger Gregers Gregersen.

”Men han blev desværre forhindret. Og alternativet var på jernhjul, så jeg syntes, at otte kilometer på landevej var for langt for den”. 

Derfor blev noget af marken slået med le, og barnebarnet kørte det hjem med det ene af Gregers´ to æsler.

”Jeg havde engang prøvet at slå med plejl på et museum, så jeg lånte en plejl af naboen for at vise mine børnebørn, hvordan det foregik førhen”, siger Gregers Gregersen. 

Vil ikke klage over høsten 

Selv om Gregers Gregersen vurderer, at der mangler godt 60 tønder korn i siloen, klager han ikke. 

Claas lokker med afdragsfrie lån på maskinerMaskiner 21. september · 09:03

”Jeg kan ikke klage, for det er noget mere alvorligt for de kobesætninger, der mangler to slet hø”, siger Gregers Gregersen.

Han tilføjer, at han havde en god høst sidste år, og at han i år har høstet med en vandprocent på 13, så han synes derfor ikke, han kan klage. 

Gregers Gregersen fortæller, at han sælger den sorte havre som hestefoder, da den indeholder mere olie og er sundere for hesten end almindelig havre.

”Hestene bliver så flot blanke af det”, siger Gregers Gregersen. 

Gregers Gregersen deltager i Skyd Høsten Bedst, med de indsendte billeder.

Konkurrencen er nu slut og vinderen bliver offentliggjort i uge 37.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Emneord

Skyd Høsten 2018

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Konkurrencen er slut. 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu