Video: Høsten er familie og fælleskab - og den niende ugevinder

Én familie fik i flere fotos fortalt om mange forskellige aspekter af høsten: Faglighed, samvær og fremtiden.

At høsten er en familiebegivenhed, det går igen på mange af de smukke fotos, vi modtager.

Særligt én familie fra Lundgården ved Løgstør slår en fed streg under det.

Moren, Brith Laursen, - der er gift med gårdejer Per Bach Laursen - sendte et foto af familiemiddagen ude i marken.

»Der spises på skift, så maskinerne kan holdes kørende,« beretter hun.

Den næstældste søn - Malthe Bach Laursen - er kørt i stilling til at overtage gården. Han fik taget blandt andet et foto fra byen Overlade, hvor hygrometeret talte omkring 50 procent.

»Så mejetærskeren blev lynhurtigt flyttet til en omkringliggende mark, hvor hele familien samledes ved aftensmaden,« beretter den kommende gårdejer.

Det tredje familiemedlem - Mathias Bach Laursen - der har sendt fotos, har ikke blot øje for flotte fotos, men også symbolik.

På et foto sidder tredje generation i tærskeren, mens fjerde generation kører fra.

»Kornlæsningen symboliserer generationsskifte, og man kan se, at Malthe er klar til at køre læsset videre,« skriver Mathias Bach Laursen.

Det kan godt være, at Malthe løber med gården. Men denne uge er det Mathias, der vinder kåringen af årets høstfoto. Det er taget ved et af Lundgårdens helt smukke steder, markerne ved Vilsted Sø.

Stort fald på svineprisenSvin 14. december · 14:20

Som én sagde på redaktionen:

"Se, dét er dansk høstsommer."

Du kan læse mere om familiens høst her.

Video med alle fotos

I videoen kan i se alle de indsendte billeder fra Skyd høsten i uge 35.

Yderligere kan vi melde, at vi har udskudt fristen for at deltage i årets konkurrence grundet den sene høst. Det betyder, at den sidste mulighed for at være med er søndag den 10. september. Vi håber selvfølgelig, at i stadig har masser af gode billeder og videoer liggende, og også kan nå at tage lidt flere.

Vil du også deltage i Skyd høsten bedst? Så klik her.

Mads Rasmussen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu