Video: Jørgen på 87 kan ikke lade være med at udstille

Jørgen Thomsen har flere gange svoret, at nu ville han stoppe med at udstille. Men som 87-årig er han atter at finde på Landsskuet.

Det er mere end tydeligt, at Jørgen Thomsen har arbejdet med kreaturer et helt menneskeliv. Med fast hånd griber han fat i grimen og trækker den velvoksne Herefordtyr ud foran stalden til fremvisning.

Datteren Fie Thomsen, som egentlig bor i Australien, følger trop med en kvie. Sådan har de gjort det et hav af gange - Jørgen snart i 50 år.

»Vi startede med pollede Hereford i 1970. Som de første i Danmark fik vi de hornløse dyr hjem fra England,« begynder Jørgen den betagende fortælling om et livs kærlighed til dyr.

Og selvom han i år rundede sit 87. år udstiller han fortsat Hereford.

»Han kan bare ikke lade være,« griner datteren Fie.

Borgmester: "Det er næsten lige som at drive landbrug" 21. november · 12:04

»Det er jo på skuerne at man kan se, om man er på højde med de andre avlere. Og så giver deltagelsen i skuerne jo kontakten til at sælge avlsdyr,« begrunder Jørgen.

Sammen med hustruen Ruth har han 14-15 køer plus opdræt. Snart skal de skæres ned til det halve, for at slippe lettere om ved de daglige pligter.

Datteren, som er gift med en australier, har Ruth og Jørgen besøgt flere gange. Senest for tre år siden, hvor de brugte mere end en måned på at rejse rundt i Australien og tog en lille smuttur til New Zealand.

Da Fie hørte, at far Jørgen også i år ville udstille i Herning, udskød hun hjemrejsen til Australien, så de sammen kunne bruge nogle dage på at hygge med dyrene og de øvrige udstillere.

»Og så selvfølgelig skabe kontakter,« smiler Jørgen.

Emneord

video

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu