Video: Kom helt tæt på familiehøsten på Nesagergård i Frøstrup

Børn, svigerbørn, børnebørn - alle er involveret i høsten hos John Pedersen ved Frøstrup. Se videoen, der på fineste vis indkapsler høststemningen anno 2021.

På John Pedersens gård, Nesager, nær Frøstrup stimler familien hvert år sammen i høsttiden for at give en stor hånd med – og således også i år.

Datteren Katrine (23) kom hjem på ferie fra Aarhus, hvor hun hjemmevant satte sig bag rattet i traktoren og kørte korn.

Sønnerne Jesper (25) og Thomas (32) har i en periode taget fri fra deres respektive job over middag og bl.a. hjulpet til som mejetærskerpiloter i gårdens New Holland L521.

Alle svigerbørnene, Frederikke, Ditte og Jacob har også været med, fortæller svigerdatter Frederikke Guld, der har sendt video og fotos ind til Skyd Høsten-konkurrencen.

"Og uden mad og drikke, duer helten ikke - så når Bettina, der er Johns kone, ikke er på arbejde på Thisted Sygehus, makker hun med gårdens heste og laver mad til alle. Og kommer med forsyninger til de hårdtarbejdende på maskinerne", siger Frederikke Guld.

Alle spiller en rolle i det lille høstfællesskab, og for udover tærskning og kornkørsel passes kvægbedriften også. John Pedersen selv røgter eller presser baller, mens gårdhjælperen Alex henter baller.  

Og som det endvidere fremgår af den video, som Frederikke Guld har sendt ind til høsten, så er der nye hjælpende hænder på vej fra børnebørnene.

Bortset fra datteren Katrine bor sønnerne Jesper og Thomas i nærheden - for Jespers vedkommende efter nogle år i Aalborg.

"For et par år siden flyttede vi tilbage fra Aalborg til Frøstrup, og det betyder jo, at min kæreste, Jesper, kan hjælpe til, lige når der er behov for det", siger Frederikke Guld.

Den anden søn, Thomas, bor også i nærheden, og det er hans to børn, Peter (5) og Esben (3), som man kan se i videoen, mens de boltrer sig i kornstakkene.

Frederikke Guld, der læser en kandidat i marketing ved Aalborg Universitet, elsker at fotografere, filme og redigere fotos og videoer. I år har udvidet sin pallette af kameraudstyr med en drone – en DJI Mavic Mini 2 – som giver helt nye perspektiver på høsten af de 55 hektar nær Frøstrup.

I øvrigt en høst, hvor udbyttet var præget af de store vandmængder i foråret.

"Høsten i år har været præget af den store mængde regnvand tidligere på året, hvor flere af de lavtstående marker har stået under vand. Dette har resulteret i mindre udbytte på især vårbyg og vinterhvede. Derudover har det været en udfordring at nå at blive færdig med høsten, inden deadline på såning af efterafgrøder," siger Frederikke Guld.

De fleste af kornafgrøderne bruges som foder på John Pedersens kvægbedrift.

Med det indsendte materiale deltager Frederikke Guld i konkurrencen Skyd Høsten Bedst og Skyd Bedste Video

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Alle 13 afgrøder er indsendt og vinderne har modtaget et SuperGavekort til på 800 kr.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord

Skyd høsten 2021 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle