Video: Landbrugselevs store høst: ”Jeg skal det her resten af livet”

Mikkel Weinkouff er elev på Torderupgård. Han høster for første gang på et stort landbrug og elsker at køre korn fra. 

På Torderupgård i Nordjylland mangler man kun at høste hestebønner og vårbyg - så er alle 400 hektar høstet. 

Mikkel Weinkouff startede som elev på Torderupgård 16. juli og hoppede direkte ind i en meget tidlig høst på grund af det tørre vejr. 

”Det er meget sjovt at være med til. Jeg er opvokset i et parcelhus og har kun været passager hos min bedstefar og onkel, når de har høstet. Her er jeg med til at høste og køre korn fra”, fortæller Mikkel Weinfkouff. 

Torderupgård dyrker afgrøder til salg. Der køres med New Holland Clayson 8070 og John Deere 6150M med en 12 tons mi-tipvogn.

”Det er meget anderledes, end det jeg er vandt til. Det er meget større. Man kommer længere rundt omkring. Og her kommer jeg til at køre de store maskiner”, siger Mikkel Weinkouff. 

Det har været en nem høst i år, hvor regnen ikke har generet kørslen. Derfor har Mikkel Weinkouff også fået lagt en masse timer i høsten allerede.

”Det her skal jeg resten af livet. Jeg skal være medarbejder på et stort landbrug, hvor jeg kan gøre det her”, fortæller Mikkel Weinkouff, som bedst kan lide at køre korn fra. 

Mikkel Weinkouff deltager i "Bedste Høstvideo" med sin indsendte video.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle