Video: Landmand mødte ulv midt i markarbejdet

Midt i markarbejdet måtte landmand Karsten Hack Madsen stoppe op, for han så en stor ulv løbe hen mod kornmarken ved Bryndum nord for Esbjerg.

Klokken er omkring 06:30 mandag morgen, og Karsten Harck Madsen er ude med sprøjten for at bekæmpe svampe i en vårbygmark ved Bryndum nord for Esbjerg.

Da han er ved at være færdig med sprøjtearbejdet må han dog stoppe maskinen. Foran ham står der en ulv.

"Så stod der lige pludselig en forvoksen hund midt i det hele. Jeg så den ud af øjenkrogen komme fra venstre ud fra en nærliggende minkfarm", siger Karsten Harck Madsen, der er ansat hos Højlund Agro, til landbrugsavisen.dk.

Og at det var en ulv, han så, det er Karsten Harck Madsen fuldstædig sikker på:

"Det var helt sikkert en ulv, jeg er selv jæger, og jeg ved godt, hvordan sådan en ser ud", siger han.


Foto og videoer: Karsten Harck Madsen

Højere end vårbyg

Ulven stopper op, da den er omkring 15 meter fra Karsten Harck Madsen i sin maskine. Den vender om, og løber tilbage ud fra marken og op ad en grusvej og gennem den næste mark.

Karsten Harck Madsen følger efter rundt om marken i sin maskine, for han er nysgerrig og vil gerne have et par gode billeder af dyret.

"Jeg filmer den sidste gang, da den løber over naboens græsmark og væk fra mig", siger Karsten Harck Madsen og fortsætter:

Artiklen forstætter efter videoen.

"Det var en velvoksen, grå ulv, når man kunne se den henover en vårbygmark, der vel er 50 - 60 centimeter i højden efterhånden".

Første gang ser ulv

På samme mark sidste år i april så Karsten Harck Madsens chef også, hvad der formentlig var en ulv i skumringen. Derfor har der været lavet en del sjov med ulve på arbejdspladsen.

Men det er første gang, markmanden selv ser en i levende live.

"Man har set den i zoologisk have, men det er første gang levende i den danske natur. Man når da lige at tænke 'what', for det forventer man ikke lige at se", siger han.

Efter at have filmet og taget billeder af ulven gennem maskinens rude ser Karsten Harck Madsen ulven løbe væk. Samtidig ser han, at en anden mand også har fanget et glimt af ulven.

Det var Jens Erik Bechmann, der bor i et nærliggende område, var på vej til arbejde spottede han en ulv cirka 20 meter inde på marken ved Bryndumvej.

Hele episoden udspillede sig omkring 300-400 meter fra den private daginstitution Troldehulen, skriver jv.dk. For knap en måned siden dukkede en ulv ligeledes op i nærhenden af en børnehave i Brørup i Sydjylland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle