Sponsoreret af Gjensidige

Video: Landmandsdatter forfølger sine drømme i kvindeligaen

At turde håbe på sine drømme kan være svært. Hør landmandsdatteren Kathrine fra Gjensidige Kvindeliga fortælle om hvordan det, at bo på landet, har gjort hende til den hun er i dag og hvad hun drømmer om.

Lige siden Kathrine var 3 år, har hun spillet fodbold med sin far i haven og i stuen, hvor de brugte pianoet som mål og fik smadret en lampe eller to. Kathrines store drøm har altid været at blive en god fodboldspiller. I dag er Kathrine 21 år og forfølger en drøm, som hun som 10-årige aldrig havde turde håbe på – at blive fodboldspiller i Gjensidige Kvindeligaen for AGF Kvindefodbold. 

Gjensidige har fulgt Kathrine og spurgt hende, hvad det har betydet at bo på landet og hvordan hendes baggrund har gjort hende, til den hun er i dag.

Kathrine bor lige nu hjemme på gården sammen med hendes landmandsfamilie i Selling ved Hadsten. Familien bor tæt sammen og har et godt sammenhold. Fra sin opvækst på landet har Kathrine lært, at man skal hjælpe hinanden, hvad end det gælder at slå græsset eller at høste i marken. Sammenholdet har hun taget med sig på fodboldbanen. ”Hvis ikke man hjælper hinanden på banen, så kommer der ikke noget godt ud af det, ligesom på gården”, fortæller Kathrine. Sammenholdet er også det Kathrine elsker ved at spille fodbold: ”Det jeg elsker ved fodbold, er sammenholdet og at det er sjovt. Det er spændende med konkurrencen, hvor man skal yde sit bedste for at blive ved med at være på toppen”

Sponsoreret Gjensidige

Kathrine bruger også gården til at lade op og finde ro inden hun skal yde sit max til træning. Kontrasten mellem landet og fodbolden i Århus ser Kathrine derfor også som en fordel:

”Jeg glæder mig til at der skal ske noget, når jeg kommer til træning. Der er meget stille på gården, så det er rart at have kontrasten. At når jeg er til træning så kan jeg yde mit max, fordi jeg har kunnet lade op ude på gården” 

Derudover har Kathrine også den fordel at med livet som en landmandspige medfølger meget plads. ”Jeg har et 11 mandsmål i haven som jeg sparker til. Jeg bruger meget tid på at jonglere i haven og spille fodbold med min far”, fortæller Kathrine.

Kathrines far spiller en stor rolle i forhold til hendes passion for fodbold. ”Min far har præget mig til fodbold og har smidt en bold i hovedet på mig siden jeg kunne gå. Jeg startede som 3-årige med at spille fodbold og det gjorde jeg, fordi min far altid har været vil med at spille fodbold, og den glæde har så smittet af på mig.

Ved siden af fodbolden er der ikke meget fritid til Kathrine, da hun arbejder i Føtex i bagerafdelingen. ”Min dag består af arbejde og fodbold. Jeg står op kl. 04.40 og kommer sent hjem – ca. 19.30”. Når Kathrine kommer hjem, spiser hele familien aftensmad sammen, da Kathrines mor prioriterer højt, at de alle skal spise sammen. ”Min hverdag har altid været super struktureret: arbejde – spiser – træning – spiser – går i seng” fortæller Kathrine.

Vi har spurgt Katrine hvor hun ser sig selv om 1 år, hvortil hun svarede: ”Jeg er lige kommet tilbage fra en skade. Men nu er jeg på toppen igen, så må vi se hvad der sker. Jeg tror helt klart jeg er i Århus og så er det jo AGF fra nu af. Men min ambition er stadig at komme til udlandet”.

Faktaboks

Gjensidige gør drøm til virkelighed

Som stolt sponsor af den bedste kvindelige fodboldrække i Danmark – Gjensidige Kvindeliga - ønsker vi at styrke vilkårene for dansk pige- og kvindefodbold både på eliteniveau og for bredden. Vi tror nemlig på at en stærk bredde giver en stærk liga.

Derfor har vi stiftet Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som henvender sig til alle danske fodboldpiger i alderen 8 – 21 år. Drømmelegaterne uddeles 3 – 4 gange årligt og man kan søge om præcis det man som spiller, hold eller klub ønsker sig allermest og som kan bringe en tættere på drømmen.

Læs mere om Drømmelegatet og hvordan man søger om det her

Emneord

sponsoreret , Gjensidige , Gjensidige kvindeliga

Forsiden lige nu