Video: Massey Ferguson 87 høster ved Skanderborg

Ved Skanderborg fik en gruppe undervisere fra Jordbrugets Uddannelsescenter sig en oplevelse

”Det var ligesom at se en moderne Lexion køre - fuldstændig samme princip”.

Sådan siger Tommy Dam om den oplevelse, som han og kollegaerne fra Jordbrugets Uddannelsescenter fik forleden. 

Deres fælles kollega og underviser gennem 39 år, Preben Larsen, 65, høstede vinterhvede med en gammel Massey Ferguson 87. 

Høsten foregik på Tommy Dams jord, i Hvolbæk ved Skanderborg, hvor der var sat to hektar af til Fergusonen, og kollegaerne var inviteret på pølser, høst og en øl. 

”Det var en god dag”, siger Tommy Dam, hvis far, Henning Dam, 82, kørte fra med sin gamle McCormick 250 fra 1956.

Aftalen kom i stand, fordi Ferguson-mejetærskeren stod opmagasineret hos Tommy Dam, som foreslog, at de prøvede at høste med den. 

Preben Larsens far købte Fergusonen fra ny i 1967, og siden har Preben Larsen fået den fragtet fra Sjælland til Jylland, hvor den altså blandt andet har stået opmagasineret hos Tommy Dam. 

Tommy Dam driver et fritidslandbrug på 40 hektar, og det var her, der blev sat to hektar vinterhvede af til den specielle dag. 

”Det var som at se en moderne mejertærkser  med GPS, for han kunne køre lige og det hele. Man glemmer aldrig sit håndværk”, fortæller Tommy Dam og tilføjer, at kollegaerne mener, at Preben Larsen er endnu sejere end før. 

”Der var ingen nedbrud, den høstede fint rent, og der var en god tankvare”, beretter Tommy Dam. 

Foruden hvede, der skulle køres fra, efterlod den gamle Ferguson også andet arbejde. Den har indbygget selvbinder og spyttede en lavtryksballe ud for hver løbende meter. 

”Så dem var der en del af”, griner Tommy Dam. 

Udbyttet fra veteranhøsten blev 6,5 ton, og det passer ind i det generelle høstbillede hos Tommy Dam, hvor både hvede, vinterbyg, vårbyg og raps har givet omkring 30 procent under normalen.  

Tommy Dam deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd Høsten 2018 , Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle