Video: Massiv tysk interesse for vildsvinehegn: "Hvorfor hegner I gode naboer ude?"

Adskillige store tyske radio- og tv-stationer var mødt op for at følge første spadestik på vildsvinehegnet, der skal løbe langs den dansk-tyske grænse.

Mandag var der første spadestik på det omdiskuterede vildsvinehegn, der skal opføres langs den dansk-tyske grænse.

Flere medier dækkede begivenheden, men det var især bemærkelsesværdigt, at adskillige store tyske radio- og TV-stationer var mødt op.

Der blev lavet lange og dybdegående interview med især formand for LandboSyd, Mogens Dall, som blandt andet skulle svare på, hvorfor Danmark hegner sine naboer ude.

Se, hvad han svarede og se billeder fra byggestart i videoen øverst i artiklen.

 

Faktaboks

  • Formålet med hegnet er at holde vildsvin ude af Danmark, da svinene kan bære den frygtede sygdom afrikansk svinepest.
  • Det kommende vildsvinehegn vil være et kraftigt stålmåttehegn, som er halvanden meter højt og går en halv meter ned under jorden.
  • På strækninger langs grænsevandløb og grøfter kan hegnshøjden reduceres, fordi der kan opnås en voldgravseffekt foran hegnet.
  • Der vil være permanente åbninger i hegnet, hvor der nu er Schengen grænseovergange, og hvor der er større krydsende vandløb. Der bliver i alt 20 permanente åbninger i forbindelse med vandløb og Schengenovergange på den knapt 70 kilometer lange strækning.
  • Ved øvrige overgange langs grænsen indsættes der låger eller færiste. Der opsættes som minimum en låge for hver kilometer.
  • Mellem lågerne etableres trin i hegnet, så man kan passere henover det.
  • For de mindre dyr etableres for hver 100 meter en 20x20 cm åbning i hegnet.

Emneord

afrikansk svinepest , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle