Video: Mejetærsker gik i stykker og udsatte høsten

Nedbrud under høst er ikke noget der taget modet fra landmand Svend V. Hansen. "Der sker altid et eller andet", siger han.

"Videoen er optaget hos mine svigerforældre, som driver landbrug i det sønderjyske, syd for Aabenraa. Kort tid efter vi begyndte at optage, kørte mejetærskeren i stykker og da der ikke var reservedele hjemme hos forhandleren, blev høsten udsat til næste dag", skriver Vibeke Olsen om den indsendte video af høsten på Bjerregaard. 

Vibeke Olsen er kæreste Lars Rossen Hansen og svigerdatter til Sven V. Hansen der ejer Bjerregaard. Her driver han 50 hektar hvede, 20 hektar kartofler, 20 hektar raps, 45 hektar vårbyg og 33 hektar rug. Udover de i alt 168 hektar planteavl drives der også et kviehotel på gården.

Tager det ikke så tungt  

Svend V. Hansen er med andre ord en garvet landmand som ikke sådan lader sig slå ud af et nedbrud. 

"Det er sjældent at vi kører en hel høst uden nedbrud. Der sker som regel altid et eller andet. Her var det en remstrammer der var knækket, hvilket gjorde vi holdt stille en halv dags tid. Dagen efter røg der et kugleleje, så det måtte vi også ordne. Det er ikke noget jeg tager så tungt", siger Sven V. Hansen.

I videoen kan man se, hvordan Sven rutineret får repareret mejetærskeren, en MF Beta 7360, så høsten kan fortsætte. En høst som hele familien tager del i, da hans kone Hanne Rossen kører korn fra sammen med sin far Niels Rossen. 

"Vores tre drenge Lars, Niels og Morten er også altid flinke til at hjælpe til i høsten", siger Sven V. Hansen som selvfølgelig er at finde i mejetærskeren.  

rapsen skuffede og hveden overraskede

Svend V. Hansen og hans familie er nu færdige med årets høst, en høst der både har budt på skuffelser og overraskelser. 

"Rapsen var en skuffelse i år og gav omkring tre ton pr. hektar, hvor vi plejer at ligge på fire. Det skyldes dels det våde efterår og dels den frost vi fik i foråret. Jeg havde godt luret at det ikke var så godt for den har set rigtig træls ud", fortæller han og fortsætter:

"Til gengæld overraskede hveden positivt med et udbytte på otte ton pr. hektar på lerjord og 7,6 ton pr. hektar på sandjord", siger Svend V. Hansen og oplyser at vårbyggen har givet seks ton pr. hektar. 

Rugen ligger forsat i laden, så den kender Svend V. Hansen ikke det endelige udbytte på.

"Jeg vil skyde på der er omkring 6,5 til 7 ton pr. hektar, hvis jeg skal tage det på øjemål", smiler han. 

Svend V. Hansens svigerdatter Vibeke Olsen deltager med videoen i konkurrencen ’Skyd Høsten Bedste Video’.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle