Video: Partiformænd: Det bedste, vi kan give landbruget, er stabilitet

Det er ærgerligt, at Landbrugspakken ikke blev gennemført i et bredt forlig, for vished og stabilitet er det bedste for landbruget, mener partiformændene Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Partiformændene Kristian Thulesen Dahl (DF) og Mette Frederiksen (S) kan efterhånden blive enige om flere ting, og ved Jysk Landbrugs debatmøde onsdag aften i Sagro i Billund fremhævede de begge vigtigheden i at lave brede forlig, når det kommer til landbrugspolitikken.

"Jeg er grundlæggende enig i, at når vi træffer politiske beslutninger, så er det bedst, at det sker i bred enighed", sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han erklærede sig enig med statsministerkandidat Mette Frederiksen, der inden havde udtalt:

"Jeg tror, det bedste, vi kan give jer (landbruget, red.), er en vished om, at tingene ikke skifter fra det ene år til det andet og fra den ene regering til den anden".

Hun udtrykte desuden ærgrelse over, at Landbrugspakken blev gennemført på et snævert flertal og LandbrugsAvisen spurgte hende efter mødet, om landmændene skal være bekymret for, at Landbrugspakken eller dele af den kan blive tilbagerullet ved et eventuelt regeringsskifte.

"Jeg mener ikke, at der er grundlag for at frygte noget som helst ved, at der skulle komme et regeringsskifte," siger hun og fortsætter:

"Men jeg vil heller ikke lægge skjul på, at der et miljøhensyn, et hensyn til vores grundvand samt hensynet til at have et konkurrencedygtigt landbrug, og det er det balancepunkt, jeg hele tiden efterstræber".

Se begge formænd uddybe i videoen øverst i artiklen.

Emneord

video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle