Video: Så går rekordhøsten på hæld

Endnu en fantastisk uge i Skyd Høsten er gået, og høsten er så småt på hæld.

Høsten 2022 er på mange måder fantastisk. Flotte udbytter mange steder, på tværs af afgrøder. Og i tilgift den mest værdifulde høst nogensinde.

Det har vi også kunnet mærke på redaktionen med et fortsat hav af indsendelser fra og med glade, dygtige landmænd.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

Høsten er dog så småt ved at gå på hæld, i hvert fald den af korn. For endnu venter jo stadig hestebønner, kartofler og roer.

Det stopper dog ikke os i at kåre en ugevinder for uge 34 i Skyd Høsten Bedst. Og det bliver Nilas Grøntved, der er markmand hos Vesjysk Markbrug ApS i No ved Ringkøbing.

Han fangede vårbyghøsten, som bidrog til en overodnet fin høst til bedriftens 800 årssøer, selv om rugen skuffede.

Sidste høst

Ugen har også budt på en hilsen fra Dennis Bager, som har holdt sidste høst med sine forældre, Knud Erik og Tove Rasmussen, som efter 60 år som ejere af Lille Nørregård i Sallinge har valgt at takke af.

- På den ene side var de glade og lettede over, at beslutningen nu var taget. Men de var også vemodige over, at nu er det slut, fortæller Dennis Bager.

I den anden ende af skalaen har vi hørt fra Peter Iversen Hansen, der er 27 og i år har haft sin tredje høst på sine 180 hektar omkring Gråsten.

Når han ikke driver jorden, er han økonomirådgiver ved SLF, og de mange timer rører ham ikke, så længe det er sjovt. Og sjovt har det været i år med en høst, som han beskriver som ’over mine egne, høje forventninger’.

Gode udbytter

Et gennemgående tema i årets høst er da også gode udbytter. Blandt vidnesbyrd på det finder vi Lennart Westh, der driver 525 hektar ved bornholmske Rutsker.

- Rapsen har givet 5.225 kilo før regulering, og jeg regner med godt olieindhold, så den reguleres op. Spinaten har givet 2.400 kilo råvare, beretter Lennart Westh, der vurderer årets høst til at være over middel.

En høst over middel mærkede de også i den anden side af landet i Borris, hvor Diana og Alex Ostersen driver 700 hektar på Nørrevang.

Her fortæller Alex Ostersen om en vårbyg der med 7,5 ton per hektar lå mindst 20 procent over normalen.

- Frøgræsset gav middeludbytter. Majs og kartofler ser rigtig godt ud, og vi vander også, meddeler Alex Ostersen.

Mad i marken

En god høst er også en travl høst. Og på Lindegården i Thorum ved Salling har Simon Gosvig og hans forældre mærket dét på en håndgribelig måde.

De har nemlig måttet spise i marken nærmest hver dag.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle