Video: Se billeder fra skyd høsten uge 30 samt ugens vinder

Landbrugsavisen.dk har igen i denne uge modtaget mange billeder og mindst lige så mange gode historier fra høsten rundt om i landet. 

En af de sjovere historier var Jørn og Bettina Kjær Madsens fortælling om sønnens studenterfest

Familiens 19-årige søn, Niels Kjær Madsen, og hans klassekammerater fejrede at den blå HHX hue nu var på plads og både stemningen og "vandprocenten" var høj, da de unge mennesker, i forbindelse med deres studenterkørsel, besøgte gården Rønhave i Bramming. 

"Vi troede ikke, de turde, men de gjorde det i fællesskab. Der er nogle traditioner, hvor man kan få forskellige hak i huen. En af dem er at gå nøgen i en kornmark", fortæller Bettina Kjær Madsen.

 

Det blev også ugen hvor vi fik meldinger om at den første vårbyg nu er høstet. Det skete på Burbjerggaard ved Svebølle på Sjælland. 

"Normalt begynder vi høsten af maltbyg omkring 1. august, så vi er en uge tidligere på den i år. Det skyldes nok, at jeg har givet afgrøden mindre kvælstof end normalt på grund af en kæmpe efterafgrøde i efteråret og fradraget i kvælstofprognosen samt mangel på nedbør", vurderer fritidslandmand Henrik Christensen.

Ugens vinderbillede i uge 30 bliver 18-årige Jacob Tambour, der med sit drone-billede foreviger ærtehøsten på smukkeste vis. 

Jacob Tambour er sæson arbejder på Døllefjelde Maskinstation på Lolland, ved siden af HHX studiet. Her knokler han både dag og nat, da de skal igennem cirka 2.250 hektar ærter hos forskellige avlere på Lolland, Møn, Falster og dele af Sjælland.

Fordelen ved at arbejde om natten og dagen er, at Jacob Tambour oplever både solopgang og solnedgang. 

"Det er smukt. Dyrene kommer ud i marken, og du ser landbruget fra en hel anden side", siger Jacob Tambour, der kører andet år som sæsonarbejder. 

Som ugens vinder kan Jacob Tambour nu inviterer sine kolleger på lagkage. 

Ligger du inde med et godt, sjovt, smukt eller anderledes billede fra årets høst, kan du deltage via dette link: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs og raps, vinterhvede, hvidkløver og vårbyg
  • Mangler høst: Triticale, rug, havre, spinat til frø og hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her: www.landbrugsavisen.dk/skyd

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle